Zo skladov zmizli granáty aj protitankové strely, prípad prevzala NAKA

TA3 SITA
5.4.2017 17:05

Vo všetkých vojenských muničných skladoch na Slovensku robia fyzickú a administratívnu kontrolu materiálu. Minister obrany Peter Gajdoš tak rozhodol po tom, čo pri výdaji materiálu v Muničnom sklade Ozbrojených síl SR v Trenčíne - Kubrej zistili, že chýba istá časť materiálu. „Znamená to, že každá debna sa musí otvoriť,“ vysvetlil pre médiá minister.

Zo skladov zmizli granáty aj protitankové strely, prípad prevzala NAKA
ilu foto TASR/František Iván

Podľa informácií TV Markíza z muničného skladu zmizlo 80 obranných granátov typu F 1 a jedenásť ručných protitankových striel. Ako potvrdili z oddelenie komunikácie a prevencie kancelária prezidenta Policajného zboru, minulý týždeň vo štvrtok vyšetrovateľ okresného riaditeľstva Policajného zboru začal trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, ktorého sa dopustil neznámy páchateľ tým, že si doposiaľ nezisteným spôsobom zadovážil väčší počet ručných granátov a protitankových granátov.

V pondelok prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru. Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania nie je možné poskytnúť k veci bližšie informácie, pretože by mohlo dôjsť k ohrozeniu, resp. mareniu dokazovania, informovali z tlačového oddelenia. TV Markíza spresnila, že prípadom sa zoberá protiteroristická aj protizločinecká jednotka NAKA.

Minister Gajdoš zdôraznil, že ak sa potvrdia pochybenia, vyvodia dôsledky. V tejto chvíli nechce vyvolávať paniku a zverejňovaním informácií mariť priebeh vyšetrovania. Rezort zanalyzuje aj technické zabezpečenie a spôsob stráženia muničných objektov, na ktorom sa podieľajú aj civilní zamestnanci. Šéf rezortu obrany očakáva, že budú prijaté organizačné opatrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok