Plagát so zoženšteným Putinom zaradili k extrémistickým materiálom

TA3 TASR
5.4.2017 12:34

Ruské ministerstvo spravodlivosti zaradilo do zoznamu extrémistických materiálov aj plagát s vyobrazením človeka s mejkapom na tvári a podobného ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Podľa denník Novaja gazeta o tom na svojej stránke informoval samotný rezort.

Plagát so zoženšteným Putinom zaradili k extrémistickým materiálom
SITA/AP

Ministerstvo vysvetlilo, že rozhodnutie o tom, že plagát bude zaradený na zoznam extrémistických materiálov, prijal vlani 11. mája súd v meste Tver.

Rezort vo svojom komentári vysvetlil, že ide o plagát "s vyobrazením človeka podobajúceho sa na prezidenta V. Putina, na ktorého tvári je mejkap: má namaľované pery i mihalnice, čo podľa zámeru autorov plagátu má byť narážka na - ako oni tvrdia - neštandardnú sexuálnu orientáciu prezidenta."

Po fotografiou bol text s nemravným slovníkom. Webová stránka, na ktorej sa tento plagát objavil, je zablokovaná, dodalo ministerstvo.

Zoznam materiálov, ktorý vypracovalo ruské ministerstvo spravodlivosti, má 4074 položiek označených za extrémistické. Podľa zákona hrozí v Rusku za zhotovenie a šírenie takýchto materiálov pokuta do 3000 rubľov, čo je takmer 50 eur alebo väzenie do 15 dní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok