Reklama sa nesmie zobraziť pri hľadaní konkurencie, rozhodol nemecký súd

TA3 TASR
1.4.2017 13:23

Spoločnosti sa musia postarať o to, aby sa ich internetová reklama nezobrazovala používateľom, ktorí hľadajú názov konkurenčnej firmy. To platí aj vtedy, ak táto spoločnosť nezodpovedá za zobrazovanie reklamy. Postačí, ak o tom vedela. Rozhodli tak sudcovia Vrchného krajinského súdu Slezvicka-Holštýnska.

Reklama sa nesmie zobraziť pri hľadaní konkurencie, rozhodol nemecký súd
TASR/Dušan Hein

Rozhodli tak sudcovia 6. civilného senátu Vrchného krajinského súdu Slezvicka-Holštýnska, čím potvrdili rozsudok Okresného súdu v Kieli.

Dôvodom pre toto rozhodnutie bol súdny spor dvoch firiem z rovnakej branže v spolkovej krajine Slezvicko-Holštýnsko. "Obvinení neoprávnene používali firemné označenie spôsobom, ktorý umožňoval zámenu," píše sa v odôvodnení. Používatelia preto nemohli rozpoznať rozdiely medzi oboma firmami. Nie je pritom podstatné, "či nadpis zvolil obvinený, alebo ho vytvoril Google".

Firma, ktorú teraz súd uznal vinnou, podľa hovorkyne popierala, že názov svojej konkurencie uviedla v reklamnej službe Google medzi kľúčovými slovami. Bližšie informácie o spoločnostiach, oblasti podnikania a sídlach OLG neuviedol.

Témy: Sud Google
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok