Migranti čoraz viac riskujú. V mori sa utopili desiatky Afričanov

TA3 ČTK
29.3.2017 20:55

Približne 150 afrických utečencov zrejme zahynulo v Stredozemnom mori. S odvolaním sa na jedného z preživších z potopenej lode to uviedla Medzinárodná organizácia pre migráciu.

Migranti čoraz viac riskujú. V mori sa utopili desiatky Afričanov
SITA/AP

Prežiť mal len chlapec

Jediným, ktorý mal prežiť, je 16-ročný chlapec z Gambie. "Povedal, že všetci ostatní zomreli. Ale existuje určitá nádej, že talianska pobrežná stráž niektorých vytiahla," vyhlásil podľa agentúry Reuters hovorca talianskej pobočky IOM Flavio Di Giacomo.

Presnejšie informácie o počte mŕtvych by podľa predstaviteľa organizácie mohli byť k dispozícii na ďalší deň. "Chlapec povedal, že pred niekoľkými dňami vyplávali z líbyjského mesta Sabratha na gumovom člne so 147 subsaharskými Afričanmi na palube, vrátane piatich detí a niekoľkých tehotných žien," doplnil Di Giacomo.

Snažia sa dostať do Talianska

Chlapca zachránila humanitárna loď. Držal sa palivovej nádrže. Neskôr bol dopravený na sicílsky ostrov Lampedusa. Len v posledných dvoch dňoch vytiahli záchranári z mora viac ako 1100 migrantov, uviedla talianska pobrežná stráž.

IOM odhaduje, že od začiatku tohto roka v Stredozemnom mori zahynulo približne 600 migrantov, ktorí sa pokúšali dostať z Afriky do Talianska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok