Nesrovnal sa vyjadril k hazardu. Problémy pomenúvam a riešim, povedal

TA3 TASR
28.3.2017 17:10

Bratislavskí poslanci budú 30. marca opäť hlasovať o zákaze hazardu v meste. Primátor hlavného mesta sa rozhodol opätovne predložiť návrh po tom, ako vo februári návrh neprešiel o jeden hlas. Asociácia zábavy a hier ale prichádza s novou iniciatívou. Mestu ponúka prieskum verejnej mienky, ktorým chcú primátora presvedčiť, že hazard v Bratislave je lepšie regulovať a nie úplne zrušiť.

Reagoval na kritiku

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal podľa vlastných slov problémy hlavného mesta pomenúva, rieši a navrhuje správne rozdelenie kompetencií, no nie všetkým takýto prístup vyhovuje. "Pre niektorých starostov je to chybou v systéme, pretože takto koncipovaný primátor nehrá s nimi tú hru o zametaní problémov pod koberec, mlčaní a dúfaní, že sa nič nestane," uviedol na tlačovej konferencii primátor. Reagoval tak na kritiku, ktorá posledné dni zaznela na jeho adresu z radov bratislavských starostov i mestských poslancov.

Nesrovnal za tým vidí tohtoročné voľby do orgánov samosprávnych krajov a blížiace sa komunálne voľby. Ako tvrdí, začali sa vynárať jednotliví kandidáti, budú si hľadať volebné témy a prekrúcať realitu. V mestskom zastupiteľstve nie sú politické strany, a preto sa poslanci podľa neho nemajú voči komu politicky vyhraňovať.

"Jediná inštitúcia je mesto. Každý úspech má desať otcov, ale neúspech iba jedného a za všetko môže primátor a mesto," povedal Nesrovnal.
Ako tvrdí, otvorene hovorí o problémoch Bratislavy a navrhuje riešenia. "Hovorím o tom, že 15 stavebných úradov v hlavnom meste je brzdou rozvoja jednotnej Bratislavy, hovorím o roztrieštenosti v starostlivosti o zeleň, verejné priestranstvá a cesty," podotkol.

Problémy sa kopia

Nesrovnal čelil v uplynulých dňoch kritike zo strany bratislavských starostov i mestských poslancov. Starostovia opätovne upozornili, že spolupráca a výkon magistrátu hlavného mesta sa ani po polroku, kedy na to upozornili, nezlepšili.

"Problémy sa kopia, naďalej pretrváva neochota, neprofesionalita, nekoncepčnosť a chaos. Chýbajú činy a výsledky a pridáva sa lacný populizmus," informovalo Regionálne združenie mestských častí hlavného mesta.
Námestníčka primátora Ľudmila Farkašovská v pondelok upozornila, že primátor vyvíja na ňu a na ďalšieho námestníka Milana Černého nátlak, aby na štvrtkovom mestskom zastupiteľstve hlasovali za zákaz hazardu v hlavnom meste.

V utorok mestskí poslanci Dana Čahojová, Ján Mrva a Ján Hrčka upozornili, že pripravovanú celomestskú parkovaciu politiku v Bratislave sprevádza netransparentný proces a priveľa rizík, ktoré bratislavský magistrát ignoruje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok