Košice aj v druhom zápase semifinále víťazne

TA3, SITA
24.3.2012 22:45

HC Košice - HKm Zvolen 6:2 (0:0, 2:1, 4:1) - stav série: 2:0

Prvú možnosť v zápase mal hosťujúci Milan Jurík, ktorý trafil iba bočnú sieť košickej bránky. V 4. min sa rútil na Trenčana osamotený Zálešák, ale zvolenský brankár ho vychytal. Zo sľubných pozícií ho neprekonali ani Mlynarovič a Haščák. Hylákovú pozornosť potom otestoval Zuzin. V 11. min namieril Jenčík do žŕdky. Lukáša Juríka v 17. min vychytal Hylák. V závere prvej tretiny sa pred bránku natlačil Mlynarovič, ale netrafil.


V úvode druhej tretiny spálil sľubnú možnosť Pašek, Hvilova strela švihom zasa skončila v lapačke Trenčana. Zvolen sa ujal vedenia v 29. min, keď po vyhranom buly od modrej poslal puk na bránku Šiška a Hylák kapituloval. Už v 30. min sa však začínalo od znova po tom ako v presilovke Dravecký spomedzi kruhov vyrovnal. Muž prvého zápasu Kristek dostal svoj tím do vedenia v 37. min, keď nedal Trenčanovi po Bartošovej prihrávke šancu.


V tretej tretine Košičania ovládli dianie na ľade. V 42. min sa Gron natlačil od mantinelu pred bránku a na dvakrát prekonal Trenčana. O dve minúty nato sa pre zmenu natlačil do koncovky Zálešák a bolo 4:1. Trenčana potom vymenil Škrečko, ale aj ten inkasoval, keď ho v 47. min v oslabení prestrelil Bartoš. V 51. min to bolo už 6:1, keď po peknej prihrávke Grona zakončoval Miklík. Zvolen následne skorigoval, keď sa do nájazdu dostal Síkela a rutinérsky zakončil. Košice vyhrali oba domáce zápasy, séria sa teraz sťahuje od utorka do Zvolena.

HC Košice - HKm Zvolen 6:2 (0:0, 2:1, 4:1) - stav série: 2:0
Góly: 30. Dravecký (Marcel Haščák), 37. Kristek (Bartoš, Zálešák), 42. S. Gron (Michel Miklík, Jenčík), 44. Zálešák (Kristek, Michal Novák), 47. Bartoš (Zálešák), 51. Michel Miklík (S. Gron) - 29. Šiška (M. Jurík), 53. Síkela (Otečenáš, M. Jurík)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: 60. Jindra (Zvolen) na 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Baluška, P. Grečko - P. Stano, M. Novák, 4455 divákov.
Zostavy:
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - Dravecký, Hvila, Pašek - Zálešák, Kristek, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Spilar, Marek Haščák, Mlynarovič
Zvolen: Trenčan (45. Škrečko) - Zošiak, Jindra, Juraško, Hraško, M. Vantroba, J. Mucha, Šiška - Puliš, Brabenec, Čurilla - Marek Slovák, L. Jurík, V. Baláž - Síkela, M. Jurík, Otčenáš - T. Méry, P. Zuzin, Martin Ďaloga

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Od začiatku sme mali dobrý pohyb, vypracovali sme si príležitosti. V tretej tretine sme mali dobrý nástup a po sérii gólov sme celé stretnutie rozhodli. Splnili sme domáci cieľ - vyhrať oba zápasy."
Peter Mikula (tréner Zvolena): "Mali sme veľké problémy s rýchlosťou Košíc. Naši obrancovia nestíhali zachytávať rýchlych útočníkov súpera a produkovali sme chyby. Košice vyhrali zaslúžene, dostali nás pod tlak."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok