Slováci povinne zvíťazili na Malte, za Hamšíka zaskočil Greguš

TA3 TASR SITA
26.3.2017 22:57

Slovenskí futbalisti zvíťazili v kvalifikačnom zápase MS 2018 v Ta'Qali nad domácou Maltou 3:1. Potvrdili pozíciu favorita, hoci v základnej zostave absentoval špílmacher Marek Hamšík pre problémy so zadným stehenným svalom, ktoré si priniesol z SSC Neapol. Na ihrisko však prišiel v 50. minúte.

Skvelý začiatok pre Slovákov

Zverenci trénera Jána Kozáka v F-skupine ukoristili tretiu výhru v rade po zdolaní Škótov 3:0 a Litvy 4:0, keď predtým začali boj o finálový šampionát v Rusku prehrami 0:1 v Trnave s Anglickom, resp. v Slovinsku.

Slováci začali skvele, hneď z prvej strely na bránu skórovali. V 2. minúte si pred pokutovým územím narazil loptu s Nemcom Weiss, posunul si ju do streleckej pozície a parádnou technickou bombou prekonal bezmocného brankára domácich. Lopta sa do siete odrazila efektne od hornej žrde. Hostia mali loptu viac na kopačkách, pokojne kombinovali, no z ničoho nič udrelo aj na druhej strane.

V 14. minúte chyboval Škriniar, ktorý v snahe o prihrávku Škrtelovi vyslal do brejku Farrugiu a ten chladnokrvne prekonal Kozáčika - 1:1. Veľké gólové šance chýbali, no misky váh v prospech SR naklonil v 41. minúte premiérovým gólom v najcennejšom drese Greguš. Tomu prihral pred šestnástku Weiss a stredopoliar Kodane dlho neváhal, napriahol a jeho tečovaná strela prekĺzla popod telo brankára Hogga.

Zbytočné vylúčenie Nemca

V 49. minúte sa do zakončenia v úniku dostal Nemec, ale pálil nad. Vzápätí prišiel na ihrisko Hamšík, ktorý vystriedal Maka. Tvorca slovenskej hry v 57. minúte z priameho kopu nacentroval na hlavu Nemca, ktorý trafil brvno, ale pískal sa ofsajd. Obraz hry sa v týchto fázach nemenil, Slováci kontrolovali loptu a Maltu do veľkých vecí nepúšťali.

V 77. minúte striedajúci Ďuriš vyzvŕtal obrancu a jeho tečovaný center skončil na hornej tyči. Z protiútoku domáci nebezpečne zahrozili, zdalo sa, že si slovenská obrana nerozumela, ale Farrugia netakticky zahral úmyselne rukou v šestnástke hostí medzi Kozáčikom a Škriniarom a po druhej ŽK videl červenú kartu. Dlho netrvalo a Slováci definitívne rozhodli, po časovanej prihrávke Hamšíka za obranu v 84. minúte išiel sám na brankára Nemec, ktorý sa nepomýlil.

Malta síce strelila prvý gól po predchádzajúcich štyroch bez neho, v skupine zaknihovala ale piatu prehru a na kvalifikačnú výhru čaká 19 zápasov. Slovákov môže mrzieť zbytočné vylúčenie Nemca v nadstavenom čase po faule v šestnástke a druhej žltej karte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok