Ferrari prekabátilo Mercedes, Vettel v Austrálii zvíťazil pred Hamiltonom

TA3 TASR SITA
26.3.2017 08:51

Pilot Ferrari Sebastian Vettel sa stal víťazom nedeľňajšej Veľkej ceny Austrálie motoristickej F1. Dvadsaťdeväťročný Vettel tak dosiahol v F1 svoje 43. víťazstvo

Nemec na melbournskom okruhu Albert Park triumfoval z druhej priečky na štarte, za seba odsunul držiteľa pole position Lewisa Hamiltona z Veľkej Británie. Premiérové pódium novej sezóny doplnil Hamiltonov fínsky tímový kolega v Mercedese Valtteri Bottas, ktorý si udržal umiestnenie po kvalifikácii.

Domáci Daniel Ricciardo pre technické problémy svojho Red Bullu štartoval z boxov a s mankom jedného kola. Pri jeho absencii poplietol pozíciu na rošte Nico Hülkenberg (Renault), piloti tak museli absolvovať ešte jedno zahrievacie kolo a počet súťažných sa znížil na 57. Na vedúcich priečkach sa v úvode nič nezmenilo, viedol Hamilton pred Vettelom, Bottasom a Kimim Räikkönenom (Ferrari).

Ako prvý z favoritov zamieril do boxov Hamilton, naopak, Vettel vydržal na trati dlhšie a taktika Ferrari spoločne s promptnou zastávkou slávila úspech. Štvornásobný majster sveta sa zaradil pred trojnásobného, vypracoval si takmer desaťsekundový náskok a s prehľadom ho pretavil na prvý triumf talianskej stajne od roku 2015. Na Hamiltona, ktorý sa desať kôl pred cieľom sťažoval na občasné výpadky výkonu, sa z tretieho miesta tlačil Bottas. Poradie sa však už nezmenilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok