Ivanka Trumpová s manželom vraj komplikujú život susedom

TA3 ČTK
26.3.2017 08:45

Bývanie v luxusnej washingtonskej štvrti Kalorama sa pomaly stáva neznesiteľným kvôli novým nájomníkom, Ivanke Trumpovej a Jaredovi Kushnerovi, dcére a zaťovi nového prezidenta. Napísala to agentúra AP s odvolaním sa na sťažnosti susedov.

Ivanka Trumpová s manželom vraj komplikujú život susedom
SITA/AP

Štvrť zaplavili odpadky

Po uliciach sa váľajú igelitové vrecia s hnijúcimi odpadkami, niet kde parkovať a deti Trumpovej a Kushnera na ihrisko pravidelne sprevádzajú tri mikrobusy plné tajných agentov. Najstaršia prezidentova dcéra s manželom si prenajali dom v hodnote 5,5 milióna dolárov v januári, hneď po nástupe Donalda Trumpa do funkcie prezidenta. Obaja majú kancelárie v Bielom dome a pracujú ako prezidentovi poradcovia - Kushner oficiálne, Ivanka "privátne".

Štvrť Kalorama je vzdialená niečo cez tri kilometre od Bieleho domu a na prebývanie celebrít je zvyknutá. Bývali tu po istú dobu bývalí prezidentskí manželia Obamovci, presťahovali sa sem šéf spoločnosti Amazon Jeff Bezos alebo Trumpov minister zahraničia Rex Tillerson.

Dôvody môžu byť rôzne

"Čo sa ale nasťahovala Trumpová s rodinou, je tu cirkus. Štvrť úplne zničili," povedala agentúre AP susedka Marietta Robinsonová. Ochranka vraj na ulici nepúšťa vozy pre zber odpadkov, dlhé úseky chodníkov sú trvalo uzavreté.

Trumpová denne odchádza z domova v konvoji štyroch vozidiel. Okolie vraj zaťažuje nadmerný hluk. "Milujeme Kaloramu a našej rodine sa od susedov dostalo neuveriteľne veľkorysého privítania," odkázala Ivanka Trumpová novinárom. Podľa Reuters môže byť nevraživosť niektorých obyvateľov štvrti spôsobená nespokojnosťou s osobou nového prezidenta. Mnohí z nich očividne Trumpa nevolili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok