Útočník v Las Vegas zastrelil človeka a zabarikádoval sa v autobuse

TA3 ČTK
26.3.2017 00:37

Strelec v Las Vegas zabil jedného človeka a ďalšieho zranil, potom sa zabarikádoval v autobuse. Pre incident na niekoľko hodín uzavreli rušnú turistickú trieda v centre mesta. Útočník sa nakoniec polícii vzdal. Motív činu nie je známy, terorizmus ale polícia vylúčila.

Streľba sa odohrala v dvojpodlažnom autobuse verejnej dopravy okolo 11:00 miestneho času pri hoteli Cosmopolitan na takzvanom Stripe, čo je časť ulice Las Vegas Boulevard s mnohými luxusnými hotelmi a kasínami.

Zdravotnícke zdroje informovali, že do nemocnice previezli dve osoby. Jedna zomrela a druhá utrpela ľahké zranenia. Útočník sa následne v autobuse zabarikádoval. Polícia miesto obkľúčila, prišli obrnené vozy a boli privolaní profesionálni vyjednávači. Krátko pred 15:30 miestneho času polícia oznámila, že sa strelec vzdal.

Policajti nemuseli použiť zbrane. Polícia vyjadrila presvedčenie, že ozbrojený muž v autobuse je jediným podozrivým. Vylúčila tiež, že by išlo o terorizmus, aj to, že by streľba súvisela s predchádzajúcou ozbrojenou lúpežou, ktorá uzavrela časť hotela Bellagio s kasínom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok