Bývalého poslanca Františka Gauliedera našli mŕtveho, zrazil ho vlak

TA3 SITA
25.3.2017 10:59

Bývalého poslanca Národnej rady SR 66-ročného Františka Gauliedera zrazil nadránom z piatka na sobotu vlak. Udalosť sa stala pred Trnovcom nad Váhom, informáciu potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Spáchal samovraždu?

Podľa televízie JOJ polícia najskôr našla auto spolu s jeho osobnými dokladmi odstavené medzi Trnovcom nad Váhom a Šaľou, pričom rodina už dlhšie nemala o ňom správy. Prípadom sa už zaoberá nitrianska polícia, ktorá pracuje taktiež s verziou, že exposlanec spáchal samovraždu. Ako uviedla Bruchterová, bude vykonaná pitva. "Alkohol nebol príčinou usmrtenia," dodala.

Gaulieder bol od roku 1994 poslancom parlamentu za HZDS,  v roku 1996 ho podľa Ústavného súdu SR protizákonne zbavili mandátu. Dôvodom mal byť list, ktorý mal poslať vtedajšiemu šéfovi parlamentu Ivanovi Gašparovičovi, v ktorom sa vraj vzdal mandátu. Štát mu po sťažnosti na Európskom súde pre ľudské práva vyplatil odškodné 30-tisíc eur.

Náboj v poštovej schránke

V minulosti už Gauliederovi pred domom vybuchla bomba, viackrát si v poštovej schránke objavil náboj. Ako nezávislý poslanec pôsobil v mestskom zastupiteľstve v Galante. Pracoval aj ako šéf bezpečnosti vo firme Slovak Telecom.

Smrť exposlanca zaskočila aj Igora Matoviča. "Minulý piatok som ho stretol prvýkrát a dobro, ktoré mu svietilo z očí bolo očarujúce. Hovoril mi, že v Galante mu hovoria galantský Matovič, lebo miestnym skorumpovaným politikom ide po krku. Ja som mu kontroval, že čoskoro ja budem Dankovým Gauliederom ...", napísal Matovič na sociálnej sieti.

"Hovoril mi, že sa mu neustále vyhrážajú. Posielajú náboje a podľa jeho FB ešte aj tento pondelok mu hodili do dvora mŕtvu čiernu mačku. Dohodli sme sa, že sa mi ozve a dáme dlhšie stretko. Povedal, že by za nás rád išiel do VÚC volieb ..."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok