Brata strelca z Toulouse prepravili do Paríža

TA3, SITA, TASR
24.3.2012 16:04

Brata strelca z Toulouse, ktorý má na svedomí sedem ľudských životov, prepravili v sobotu na ďalšie vypočúvanie ohľadom masakry do sídla tajnej služby v Paríži.

Brata strelca z Toulouse prepravili do Paríža
SITA

Abdelkadera Meraha, staršieho brata Mohammeda Meraha zastreleného počas dramatickej policajnej operácie, odviezli autom z Toulouse do hlavného mesta spolu s jeho priateľkou. Oboch zatkli vo štvrtok, aby pomohli vyjednávačom presvedčiť Mohammeda, aby sa vzdal. Matka bratov, ktorú zadržali v rovnaký deň, by mala byť v sobotu prepustená, informovali súdne zdroje.

Mohammeda Meraha, francúzskeho občana alžírskeho pôvodu, vo štvrtok usmrtili špeciálne sily po viac ako 30-hodinovom obliehaní jeho bytu. Polícia sa na jeho stopu dostala v rámci intenzívneho vyšetrovania vrážd troch vojakov a štyroch príslušníkov židovskej komunity počas uplynulých dvoch týždňov. Francúzski vyšetrovatelia v piatok oznámili, že 23-ročný strelec z Toulouse nemal žiadne kontakty s al-Kájdou a konal na vlastnú päsť.

Francúzska vláda znížila úroveň teroristickej hrozby na juhu krajiny o stupeň

Francúzska vláda dnes o stupeň znížila úroveň teroristickej hrozby, ktorú v južnom Francúzsku zvýšili 19. marca - ešte pred dolapením sériového vraha z Toulouse Mohameda Meraha - na najvyššiu možnú úroveň.
Informáciu priniesli francúzske médiá s odvolaním sa na ministra vnútra Clauda Guéanta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok