Poznajú pravé meno londýnskeho útočníka, ľudia zostávajú vo väzbe

TA3 TASR
24.3.2017 12:45

Britská polícia zverejnila rodné meno londýnskeho útočníka. Pôvodne sa volal Adrian Russel. Vyšetrovatelia stále preverujú, či mu niekto dával príkazy. V noci zatkli muži zákona ďalšie dve osoby, vo väzbe je naďalej celkovo deväť ľudí.

Deväť ľudí vo väzbe

Muž, ktorý v stredu v Londýne zabil štyroch ľudí, sa narodil 25. decembra 1964 v anglickom meste Dartford v grófstve Kent ako Adrian Russell Ajao. Počas života vystupoval aj pod menami Adrian Elms či Khalid Masood, uviedol na tlačovej konferencii zástupca šéfa londýnskej Metropolitnej polície Mark Rowley.

Britská polícia v súvislosti so stredajším teroristickým útokom v Londýne zadržala ďalších dvoch ľudí - jedného v strednom Anglicku, druhého na severozápade krajiny. Vo väzbe tak zostáva deväť ľudí, jedna žena bola prepustená na kauciu. Polícia okrem toho vykonala 16 domových prehliadok, v rámci ktorých zhabala 2700 rôznych predmetov, päť domových prehliadok stále prebieha, uviedol Rowley.

Tragická bilancia útoku

Ajao v stredu na londýnskom Westminsterskom moste najprv narazil autom do ľudí na chodníku a následne nožom dobodal policajta hliadkujúceho pred sídlom britského parlamentu. Policajti ho postrelili, neskôr svojim zraneniam podľahol.

Útok okrem páchateľa neprežili štyria ľudia: 48-ročný policajt Keith Palmer, britská učiteľka španielčiny Aysha Fradeová, Američan Kurt Cochran a 75-ročný muž, ktorý zraneniam podľahol vo štvrtok a polícia ho identifikovala ako Leslieho Rhodesa z južného Londýna. Zranených je podľa BBC najmenej 50 ľudí z 11 krajín, 31 je stále v nemocničnom ošetrení, pričom stav dvoch je kritický.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok