Akreditačná komisia si opäť posvieti na zariadenie Čistý deň

TA3 TASR
22.3.2017 19:36

Akreditačná komisia ministerstva práce sa opäť zaoberala resocializačným strediskom Čistý deň. Na zasadnutie prišla len jeho spoluzakladateľka Zuzana Tománková, lebo riaditeľ Peter Tománek bol práceneschopný.

Richter je pripravený konať

Komisia tak vyhovela Zuzane Tománkovej Mikovej, ktorá galantské zariadenie pred jej členmi zastupovala. Tománková Miková komisiu informovala o aktuálnej situácii v zariadení. "Z dôvodu neprítomnosti štatutárneho zástupcu zariadenia pre práceneschopnosť požiadala jej členov o opätovné prerokovanie tejto problematiky na najbližšom zasadnutí komisie," povedal hovorca ministerstva práce Michal Stuška.

Informáciu, že komisia bude opäť riešiť situáciu v Čistom dni, povedal novinárom minister práce Ján Richter v pondelok (20.3.). Nepozdáva sa mu, ako sa o galantskom centre diskutuje posledné dni. Štatutárom zariadenia vyčíta, "že deti z Čistého dňa používali ako štít pri komunikácii či osobnej obhajobe".

Takýto postup sa podľa neho musí skončiť. Je podľa neho predčasné riešiť tému, či komisia navrhne Čistému dňu opäť odobrať akreditáciu.

Akreditáciu im zatiaľ ponechali

Prvýkrát tak totiž urobila koncom minulého roka. Ministerstvo práce potom začalo voči zariadeniu správne konanie. Rezort nakoniec rozhodol, že centru akreditáciu ponechá.

Neexistovali podľa neho "žiadne skutočnosti ani podmienky, ktoré by odôvodňovali zákonným spôsobom odňatie akreditácie". Rozhodnutie vyplynulo z vnútorných šetrení aj z ukončených záverov prokuratúry i polície.

Richter zdôrazňuje, že rozhodnutie o ponechaní akreditácie je podmienečné. Vo veci ešte podľa neho prebiehajú viaceré šetrenia, a ak sa odhalí niečo závažné, rezort bude v tejto veci "operatívne konať".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok