PR správa

Užívate steroidy? Mali by ste vedieť, aký majú vplyv na váš testosterón

PR
21.3.2017 15:58

Máte pocit, že vám chýba testosterón? Športujete odušu, no cítite sa slabo, nesebavedomo, svaly nie a nie narásť? Aj váš sexuálny život by potreboval trochu nakopnúť?

Užívate steroidy? Mali by ste vedieť, aký majú vplyv na váš testosterón
Pixabay

Možno vám napadlo, že by ste si mohli jednoducho naordinovať nejaký steroidný prípravok, ktorý podporí vašu mužskú silu a prebudí vo vás draka (v posilke aj v posteli). Je to ale naozaj také jednoduché? Nie sú steroidy ako steroidy...

Kortikosteroidy liečia alergie

Kortikosteroidy sú steroidné hormóny, ktoré sa vyrábajú v kôre nadobličiek. Pôsobia protizápalovo, zmierňujú bolesť, riadia metabolizmus cukrov a hospodárenie tela s vodou. Ich syntetická podoba sa využíva ako liek na alergie (predovšetkým sennú nádchu) a astmu.

Anabolické steroidy sú rýchla „svalová injekcia“ a predstavujú zdravotné riziko

Tento druh steroidných hormónov je obľúbený predovšetkým u športovcov, ktorí očakávajú rýchly nárast svalovej hmoty. Pod odborným vedením lekára sa pomocou anabolických steroidov dajú liečiť určité ochorenia, no v rukách laika môžu spôsobiť viac škody, než úžitku.

Anabolické steroidy (napr. oxymetholone, nandrolon dekanoát, klenbuterol, deriváty syntetického testosterónu) majú množstvo vedľajších účinkov, napríklad:

●       zmenšenie semenníkov

●       kŕče v svaloch

●       emocionálna labilita

●       úzkosť

●       zvýšená agresivita

●       akné

●       vypadávanie vlasov

●       zväčšenie prostaty

●       poškodenie pečene a obličiek

●       vysoký krvný tlak

●       zvýšené riziko srdcovo-cievnych chorôb

●       oslabená imunita.

Najväčšou nevýhodou týchto umelých steroidov je ich deštruktívny vplyv na schopnosť organizmu, produkovať vlastný testosterón. Ak ich užívate dlhodobo, telo si navykne a prirodzená tvorba mužského pohlavného hormónu sa obmedzí – prejaví sa to ako znížená chuť na sex, nedostatočná erekcia a znížená plodnosť.

Prírodné afrodiziaká podporujú tvorbu testosterónu

Ak chcete svoj testosterón nabudiť alternatívnym spôsobom, nehľadajte jeho náhradu. Siahnite radšej po bylinkách a prírodných prostriedkoch, ktoré podporia prirodzenú tvorbu testosterónu, libido a kvalitnú erekciu.

Medzi top bylinky na libido a potenciu patrí Kotvičník zemný (Tribulus Terrestris), ktorý v koncentrovanej podobe nájdete napríklad v 100 % prírodných tabletkách Zerex. Kotvičník podporuje tvorbu testosterónu u mužov a tvorbu estrogénu u žien. Má pozitívny vplyv na sexuálny život a plodnosť oboch pohlaví.

Pre výdatnejšiu erekciu a príval sexuálnej energie vyskúšajte aj iné prírodné afrodiziaká – napríklad Senovku grécku, Ženšen pravý, Schizandru, Macu Peruánsku či Pestrec Mariánsky. Tieto bylinky nemajú vedľajšie účinky (na rozdiel od anabolických sterodiov), ak ich užívate s mierou.

Na získanie prírodných výživových doplnkov naviac nemusíte čakať na recept u urológa, dajú sa jednoducho zakúpiť online.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok