Poslanci požiadali Kaliňáka, aby sa pozrel na lety prezidenta Kisku

TA3 TASR
21.3.2017 14:09

Minister vnútra Robert Kaliňák by mal do parlamentu predložiť informáciu o využívaní letky ministerstva vnútra za roky 2015 až 2017. Na návrh poslanca Martina Nemkyho zo strany Smer ho o to 128 hlasmi požiadali poslanci.

Poslanci požiadali Kaliňáka, aby sa pozrel na lety prezidenta Kisku
SITA/Marko Erd

"Podľa medializovaných informácií Aktualne.sk a denníka Pravda 'hlava štátu využíva štátnu letku na cesty, ktoré nie sú vždy len služobné'. Na základe týchto informácií žiadam preveriť predmetný stav a podať informáciu do NR SR, ako aj informáciu o ostatných ústavných činiteľoch," povedal Nemky. S trojicou návrhov neuspel líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič. Najskôr chcel, aby parlament vyzval premiéra Roberta Fica na bezodkladné odsťahovanie sa z luxusného bytu postaveného podnikateľom Ladislavom Bašternákom.

Matovič neuspel ani so žiadosťou zaviazať ministra dopravy Árpáda Érseka k zverejneniu prevodov všetkých pozemkov pod cestami D4 a R7 smerom na Dunajskú Stredu. Do tretice mu neprešla ani žiadosť, aby minister obrany Peter Gajdoš zverejnil zoznam všetkých politikov, ktorí boli povýšení v rámci vojenských hodností. Plénum zároveň súhlasilo s tým, aby v piatok 31. marca priamo v rokovacej sále vystúpili europoslanci za SR a predniesli informáciu o výkone ich mandátu a o aktuálnych otázkach prerokúvaných v Európskom parlamente.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok