Bitkár spred nitrianskeho baru Mariatchi dostal prísny trest

TA3 SITA
21.3.2017 10:40

Jedného z aktérov bitky pred nitrianskym barom Mariatchi odsúdili na 6,5 roka väzenia. Súd zistil priťažujúcu okolnosť - extrémista mal pestrú minulosť.

Bitkár spred nitrianskeho baru Mariatchi dostal prísny trest
Youtube.com/Slovensko Bez Fašistov

Majiteľovi zlomili nohu

Výtržníka v kauze bitky pred barom Mariatchi v Nitre Jána Ď. poslal Okresný súd v Nitre do väzenia na šesť a pol roka. Trest si má odpykať vo väznici s minimálnym stupňom stráženia. „Okresný súd ho uznal vinným zo zločinu ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva spolupáchateľstvom. Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný podal odvolanie,“ uviedla zástupkyňa hovorcu Krajského súdu v Nitre Tatiana Muziková.

Súd nezistil žiadnu poľahčujúcu okolnosť, no zistil priťažujúcu okolnosť, keďže útočník má pestrú minulosť. „Zároveň súd obžalovanému uložil povinnosť nahradiť poškodeným spôsobenú škodu,“ uviedla. Majiteľ podniku Mariatchi v Nitre Radovan Richtárik, ktorého Ján Ď. počas silvestrovskej noci na prelome rokov 2013 a 2014 napadol, má dostať takmer štyritisíc eur. Richtárik sa musel liečiť z komplikovanej zlomeniny nohy.

Video nie je vhodné pre deti a citlivé povahy

Bitku zachytili kamery

Zatiaľ boli za bitky pred barom Mariatchi potrestaní dvaja útočníci - profesionálny vojak Tomáš S. vinu priznal a dohodol sa s prokuratúrou, za kopance do hlavy dostal pokutu 400 eur. František B. dostal za silvestrovskú bitku polročnú podmienku s ročným odkladom.

Na verdikt súdu stále čakajú piati obžalovaní z inej bitky pred barom Mariatchi v noci z 5. na 6. októbra 2013 - Dušan V., Peter Š., Boris H., Martin B. a Michal P. Čelia obvineniam z trestných činov výtržníctva a ublíženia na zdraví. V tomto prípade sa čaká na posudok znalca z odboru oftalmológia.

Brutálnu bitku zachytili bezpečnostné kamery. Skupina mužov z kartárskeho klubu, ktorý sídlil v tom čase oproti študentskému baru Mariatchi, na videu surovo bije ľudí z baru. Päticu mužov zadržali a obvinili až 28. januára 2014, keď video zverejnili médiá. Dva dni po tom ich nechala prokurátorka prepustiť, hoci polícia pripravila návrh na ich väzbu. Postup prokuratúry stál neskôr miesto okresného prokurátora v Nitre, ktorého odvolal generálny prokurátor Jaromír Čižnár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok