Bratislavčanov čaká novinka, do domovov im donesú kompostéry

TA3 TASR
17.3.2017 16:19

Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu začne od soboty 18. marca s distribúciou kompostérov na zber bioodpadu v rodinných domoch. OLO naďalej priebežne distribuuje domácnostiam aj hnedé zberné nádoby na bioodpad. Informovala hovorkyňa spoločnosti Beáta Humeniková.

Bratislavčanov čaká novinka, do domovov im donesú kompostéry
TASR/Pavol Ďurčo

Distribúcia kompostérov bude prebiehať vždy počas víkendov, v sobotu od 07.00 do 18.00 h a v nedeľu od 07.00 do 16.00 h. Zároveň priebežne od pondelka do soboty, od 06.00 do 18.00 h, prebieha distribúcia hnedých zberných nádob. "V prípade záujmu si môžu obyvatelia vyzdvihnúť zbernú nádobu aj kompostér priamo v spoločnosti OLO na Ivanskej ceste. Je však potrebné sa vopred dohodnúť na termíne a čase prevzatia," spresnila Humeniková.

Pre urýchlenie dodávania hnedých nádob bude po vzájomnej dohode s Račou prebiehať ich hromadná distribúcia na vybraných miestach mestskej časti v sobotu od 08.00 do 12.30 h. Celkovo by sa v tento deň malo odovzdať 209 kusov nádob. "S požiadavkou na rovnakú spoluprácu sa spoločnosť OLO obrátila aj na ostatné bratislavské mestské časti," uviedla hovorkyňa.

Bratislavčania v rodinných domoch musia od tohto roka biologicky rozložiteľný odpad zo svojich záhrad zhromažďovať a zhodnocovať v kompostovacom zásobníku alebo komunitnom kompostovisku. Využívať tiež môžu upravenú zbernú nádobu hnedej farby.

Do hnedých kontajnerov a zelených kompostérov môžu Bratislavčania ukladať kvety, štiepky, piliny, pokosenú trávu, malé kusy konárov, lístie, odpad z ovocia a zeleniny či burinu. Nepatria sem odpady z domácností živočíšneho pôvodu, mliečne a mäsové výrobky. Odvoz bioodpadu z hnedých kontajnerov bude zabezpečovať OLO sezónne od marca do novembra v intervale jedenkrát za 14 dní. Kompost vyrobený v kompostérimožno použiť na vlastné účely.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok