O chatku v korunách stromov nad Bratislavou je veľký záujem

TA3 ČTK
17.3.2017 13:49

Možnosť prenocovať v chatke, ukotvenej do koruny stromov v lesoch nad Bratislavou, prejavilo záujem mnoho nadšencov. Magistrát mesta, ktorý projekt netradičného nocovania v prírode spustil vlani na jeseň povedal, že na nadchádzajúce tri mesiace sú pobyty takmer úplne rezervované.

O chatku v korunách stromov nad Bratislavou je veľký záujem
TASR/Dano Veselský

Chatka z dreva sa nachádza v mestských lesoch mimo hustej zástavby. Umiestnená je vo výške šesť metrov nad zemou, zaistená je pomocou lán a návštevníci sa do nej dostanú po točitom schodisku. Ide o prvú atrakciu svojho druhu v Bratislave. Verejnosť môže v chatke s kapacitou pre tri osoby prenocovať od apríla do konca októbra. Jedna noc stojí 100 eur.

05102016dom-strom2370702_0a000002-d9b3-7127.jpg

"Snažíme sa plniť sľuby a zlepšovať podmienky na trávenie voľného času pre Bratislavčanov, aj preto nám nápad s domčekom na strome prišiel ako príjemné spestrenie života v meste," uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Celková rozloha objektu je 26 metrov štvorcových, z toho viac ako polovicu tvorí vnútorná časť, kde sa nachádza manželská posteľ a ďalšie lôžko. Terasa je zaistená zábradlím a ochrannou sieťou.

Po otvorení atrakcie vlani v októbri sa v nej vystriedali viac ako dve desiatky návštevníkov. Elektrina v chatke zavedená nie je, voda je k dispozícii v bandaskách. V okolí je altánok a ohnisko na opekanie, ako aj suchá toaleta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok