Federer prvýkrát v kariére zdolal Nadala v troch zápasoch po sebe

TA3 TASR
16.3.2017 10:27

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa prebojoval do štvrťfinále na tenisovom turnaji ATP v kalifornskom Indian Wells. Deviaty nasadený hráč si v osemfinálovom derby poradil so svojím odvekým sokom Rafaelom Nadalom zo Španielska v dvoch setoch 6:2 a 6:3.

Najdôležitejšia bola Austrália

S prestížnym podujatím sa prekvapujúco rozlúčil druhý hráč pavúka Novak Djokovič zo Srbska, ktorý podľahol turnajovej pätnástke Austrálčanovi Nickovi Kyrgiosovi v dvoch setoch 4:6 a 6:7 (3).

Federer vyhral tretí vzájomný duel v rade nad Nadalom, keď ho štyrikrát brejkol a triumfoval za 68 minút. Séria trvá od turnaja v Bazileji 2015, druhý duel vyhral na v tohtoročnom finále Australian Open. Tridsaťpäťročnému Švajčiarovi sa tri triumfy za sebou nad španielskym súperom podarili prvýkrát v ich 36-zápasovej histórii, no v celkovej bilancii ťahá za kratší koniec 13:23.

"Je to dobrý pocit vyhrať uplynulé tri zápasy. No najdôležitejšia bola Austrália, to bol pre mňa veľký úspech. Keď dobre podávate, zostávate v útoku a tlačíte, môžete tu hrať naozaj dobrý, agresívny tenis," povedal Federer, ktorý sa vo štvrťfinále stretne s Kyrgiosom.

Nadal uznal, že Federer bol lepší

Federer, ktorý vlani pauzoval šesť mesiacov pre zranenie, po stretnutí uviedol, že sa cíti vo vrcholnej forme. "Je tu náročný povrch na telo, takže hrať tu v Indian Wells a v Miami je pre mňa rozhodujúci test. Som veľmi rád, ako sa s tým vyrovnalo moje telo. Nečakal som to, pretože vo februári v Dubaji som bol ešte stále unavený. Teraz mám opäť energiu, hrám dobre, takže som šťastný," uviedol.

"Ak prehráte ťažké stretnutia, v ktorých hráte dobre, musíte si ich rozanalyzovať. To však nebol dnešný prípad. On hral lepšie a vyhral. Ja som nepodal svoj najlepší výkon, no som sebavedomý a verím, že na turnaji v Miami mi to pôjde lepšie," uviedol Nadal.

Djokovič sa pokúšal o štvrtý titul v rade v Indian Wells, no proti Kyrgiosovi spravil na svoje pomery veľa, až 25 nevynútených chýb. "V dnešných podmienkach lietala lopta vzduchom veľmi rýchlo a odrážala sa tvrdo, bolo to ťažké. Dobre podával a bolo ťažké uhádnuť, kam bude smerovať loptička," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok