Sagan opäť siahal na etapové víťazstvo, zdolal ho len Gaviria

TA3 TASR
13.3.2017 17:24

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v cieli 6. etapy pretekov Tirreno - Adriatico v Taliansku na druhom mieste. Dvojnásobného majstra sveta zdolal v dramatickom špurte iba Kolumbijčan Fernando Gaviria z tímu Quick-Step Floors.

Vyhral bodovaciu súťaž

Sagan sa pred poslednou etapou, ktorou bude utorková časovka na 10,1 km, stal víťazom bodovacej súťaže. Vedenie v priebežnom poradí si udržal Gaviriov krajan Nairo Quintana, ktorý má náskok 50 sekúnd pred druhým v poradí Francúzom Thibautom Pinotom.

Etapa, ktorá viedla z Ascoli Piceno do Civitanova Marche a merala 168 km, mala dojazd narysovaný pre špurtérov. Po krátkom stúpaní na Civitanova Alta šesť kilometrov pred cieľom nasledoval dlhý zjazd do cieľa.

V rozhodujúcich momentoch sa pokúšali uniknúť Holanďan Niki Terpstra či domáci Fabio Felline, ale pelotón napokon finišoval pohromade. Pätnáste víťazstvo v kariére napokon dosiahol Gaviria, ktorý zdolal Sagana v tesnom súboji a nedovolil mu tak vyhrať tretiu etapu na tohtoročných pretekoch.

"Som rád, že som vyhral. O triumf som bojoval už v prvej etape, ale vtedy to nevyšlo. Zdolal som Petra Sagana, ktorý má vynikajúcu formu. O to je toto víťazstvo cennejšie," povedal v cieli Gaviria pre Eurosport.

Vo vedení je Quintana

Tirreno-Adriatico - 6. etapa:
1. Fernando Gaviria (Kol./Quick-Step Floors) 4:09:31 h, 2. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 3. Jasper Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), 4. Matteo Trentin (Tal./Quick-Step Floors), 5. Jens Debusschere (Belg./Lotto Soudal), 6. Elia Viviani (Tal./Sky), 7. Scott Thwaites (V.Brit./Dimension Data), 8. Eduard Grosu (Rum./Nippo - Vini Fantini), 9. Anthony Roux (Fr./FDJ), 10. Jurgen Roelandts (Belg./Lotto Soudal) - všetci čas ako víťaz

Priebežné poradie po 6. etape:
1. Nairo Quintana (Kol./Movistar) 25:44:28 h, 2. Thibaut Pinot (Fr./FDJ) +50, 3. Rohan Dennis (Austr./BMC Racing) +1:06, 4. Primož Roglič (Slovin./LottoNl-Jumbo) +1:15, 5. Tom Dumoulin (Hol./Sunweb) +1:19, 6. Geraint Thomas (V.Brit./Sky) +1:23, 7. Rigoberto Uran (Kol./Cannondale-Drapac) +1:30, 8. Jonathan Castroviejo (Šp./Movistar) +1:32, 9. Bauke Mollema (Hol./Trek-Segafredo) +1:37, 10. Šimom Špilak (Slovin./Kaťuša-Alpecin) +1:59

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok