Cibulková sa vďaka víťazným tajbrejkom prebojovala do osemfinále v Indian Wells

TA3 SITA TASR
13.3.2017 08:57

Slovenská tenistka Dominika Cibulková na prestížnom turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells vyhrala v 3. kole dvojhry ako piata nasadená nad Češkou Kristýnou Plíškovou 2:6, 7:6 a 7:6. Trojsetová bitka trvala 2:50 h.

Cibulková mala v 1. kole voľný žreb a v druhom kole vyradila Lotyšku Jelenu Ostapenkovú. V treťom kole musela o postup do osemfinále tuho bojovať, keď prehrala prvý set 2:6. Nasledujúce dva ale ovládla v tajbrejkoch. V boji o postup do štvrťfinále ju vyzve Ruska Anastasia Pavľučenkovová. Tá si ako nasadená devätnástka poradila so 17. nasadenou Barborou Strýcovou z Česka 6:3 a 6:2.

Dvadsaťsedemročná Slovenka v treťom sete odvrátila mečbal súperky a po dramatickom priebehu napokon uspela. "Už som aj zabudla, že som odvrátila mečbal," povedala bezprostredne po zápase v rozhovore na kurte víťazka MS WTA Tour. "Rozdiel v zápase bol ten, že som bojovala, bojovala a bojovala o každú jednu loptičku. Nebolo to ľahké dnes proti nej. Hrala a podávala výborne. Ja som ťažko hľadala môj rytmus. Som veľmi šťastná, že som zvíťazila. Ona nemala čo stratiť. Očakávala som, že bude hrať dobre. Podávala naozaj skvele, ako predátor," citovala Slovenku oficiálna internetová stránka WTA.

"Bol to číry boj. Vo výmenách mi to nešlo podľa mojich predstáv, lebo som sa cítila pod tlakom, že musím útočiť ako prvá. Postupne som sa dostala do tempa a našla som stratégiu. Bol to pre mňa veľký zápas," uviedla Plíšková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok