NBA: Warriors nestačili na Minnesotu, Houston zdolal Chicago

TA3 TASR
11.3.2017 11:23

Basketbalisti Golden State pokračujú v zámorskej NBA v rozpačitých výkonoch. Líder súťaže podľahol domácej Minnesote tesne 102:103 a pripísal si už štvrtú prehru zo šiestich zápasov.

NBA: Warriors nestačili na Minnesotu, Houston zdolal Chicago
SITA/AP

Minnesota so šancou na play off

Napriek týmto neúspechom sú Warriors percentuálne najlepším tímom ligy a naďalej sa držia na čele Západnej konferencie i celej NBA. Šancu zvrátiť stretnutie na svoju stranu mal Stephen Curry, ale jeho záverečný pokus si nenašiel cestu do koša.

Hrdinom zápasu sa napokon stal domáci Andrew Wiggins, autor 24 bodov a víťazných trestných hodov necelých trinásť sekúnd pred koncom zápasu. "Či už budeme jednotkou alebo nie, tak je to o tom, že musíme hrať lepšie a nájsť ten správny rytmus. Čaká nás ešte veľa zápasov," povedal po stretnutí Curry.

Timberwolves si držia nádej na play off, na ôsmu pozíciu zaručujúcu účasť vo vyraďovacích bojoch strácajú aktuálne 2 a pol zápasu. "Učíme sa a získavame skúsenosti. Tieto zápasy znamenajú pre nás veľa. Ideme si po ôsme miesto," vyhlásil domáci rozohrávač Ricky Rubio.

Jubilejné víťazstvo D'Antoniho

Houston zmazal v druhej a tretej štvrtine dvojciferné manko, na palubovke Chicaga Bulls mu to prinieslo triumf po výsledku 115:94. Pre trénera Rockets Mikea D'Antoniho to bolo jubilejné 500. víťazstvo na lavičke: "Som tu už dlho. Viedol som niekoľko tímov, ale tento je jeden z najlepších."

Houstonu sa podarilo zvíťaziť po sérii dvoch prehier za sebou. "Držíme sa našich princípov. Vieme, že keď doskakujeme, tak máme šancu uspieť," citovala agentúra AP Jamesa Hardena.

Výsledky NBA:
Charlotte Hornets - Orlando Magic 121:81, Atlanta Hawks - Toronto Raptors 105:99, Chicago Bulls - Houston Rockets 94:115, Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 99:85, Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 103:102, Dallas Mavericks - Brooklyn Nets 105:96, Denver Nuggets - Boston Celtics 119:99, Sacramento Kings - Washington Wizards 122:130 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok