České vlaky RegioJetu zastavila správa, že je v nich nastražená bomba

TA3 TASR
10.3.2017 21:53

Vlaky spoločnosti RegioJet v Česku zastavila e-mailová správa zaslaná médiám, podľa ktorej bol v niekoľkých z nich uložený nástražný výbušný systém.

Vlaky kontrolovali

Hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj Českému rozhlasu potvrdil, že polícia prehľadáva vlaky v staniciach Česká Třebová, Brno, Ostrava a Havířov. Povedal, že polícia "na základe anonymného oznámenia vykonáva vyšetrovanie v niektorých našich vlakových spojoch". Vlakové súpravy odstavila a kontroluje ich.

Hovorca Národnej centrály boja proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej večer informoval, že v troch skontrolovaných vlakoch polícia žiadne bomby neobjavila, ale ešte prehľadáva súpravy v Brne, Havířove a Ostrave. Súprava pri Pardubiciach je už skontrolovaná a bude pokračovať v ceste do Ostravy.

Bezpečnosť ako priorita

Spoločnosť RegioJet oznámila, že v nadväznosti na kroky polície zabezpečí, aby sa cestujúci dostali do cieľov svojich ciest s čo najmenšími komplikáciami.

"Bezpečnosť je pre nás vždy prioritou. V minulosti sa však ukázalo, že tu nejde o bezpečnostné riziko, ale de facto trestnú činnosť vydierania, s ktorou si polícia dokázala poradiť a páchateľa veľmi rýchlo chytiť," citovali hovorcu Ondrůja české médiá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok