Kvarteto štvrťfinalistov doplnila Senica

TA3
21.3.2012 22:28

ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 2:0 (0:0) na pokutové kopy 2:4, prvý zápas 0:2 - do semifinále Slovnaft Cupu postúpila Senica

Kvarteto štvrťfinalistov doplnila Senica
SITA

Záverečným štvrťfinalistom Slovnaft Cupu 2011/2012 vo futbale sa stal klub FK Senica. Záhoráci postúpili cez hráčov Slovana Bratislava medzi kvarteto najlepších v pohárovej súťaži až po pokutovom rozstrele, ktorý sa konal v stredajšom odvetnom stretnutí na Pasienkoch. V riadnom hracom čase sa totiž zápas skončil víťazstvom domácich 2:0, teda rovnakým rezultátom ako prvý duel. FK Senica sa v semifinále Slovnaft Cupu 2011/2012 stretne s FC ViOn Zlaté Moravce. Druhú už známu dvojicu tvoria MŠK Žilina a FK Dukla Banská Bystrica (termíny: 17. apríla /prvé duely/, 24. apríla /odvety/). Finále domácej pohárovej futbalovej súťaže sa uskutoční v utorok 8. mája 2012 v Bardejove.

V odvete štvrťfinále si prvé štyri šance na skórovanie v prvom polčase vypracovali domáci hráči, ale nedosiahli želaný úspech. V 11. min sa na hranici pokutového územia ukážkovo uvoľnil Halenár a úplne voľnému Szarkovi v "päťke" Senice chýbalo k lopte pol kroku. Gól Szarku v 14. min neplatil pre jeho postavenie mimo hry. Vzápätí polovysoká strela Kladrubského z 30 m tesne minula bránku Senice. V 19. min brankár hostí Bolek vyrazil na rohový kop prudkú strelu Milinkoviča. Na druhej strane o 10 min neskôr hosťujúci Kóňa netrafil dobre loptu na hranici pokutového územia. Záverečnú gólovú príležitosť v prvom polčase mali slovanisti v 45. min, ale Bolek slabú hlavičku Grendela vyboxoval do bezpečia.

Domáci futbalisti sa vytúžených dvoch gólov dočkali až v úplnom závere stretnutia, keď sa po dlhom obliehaní senickej bránky presadili v 83. min Halenár a v 89. min Milinkovič. Kapitán domácich, ktorý svojím gólom vyrovnal stav tohto pohárového zápasu na 2:2, v 56. min nepremenil pokutový kop za faul Strnada vo veľkom vápne domácich. Od tohto momentu hostia zo Senice dohrávali s desiatimi hráčmi, čo sa prejavilo aj na zvýšenom tlaku domácich hráčov, ale z tejto presilovky vyťažili iba spomínané dva góly v úplnom závere stretnutia. Preto nasledovali strely zo značky pokutového kopu, v ktorých boli úspešnejší hostia zo Senice. Vojnu nervov vyhrali 4:2 a postúpili do semifinále Slovnaft Cupu 2011/2012.

Futbal - Slovnaft Cup (Slovenský pohár) 2011/2012 - štvrťfinále - odvetný zápas:

ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 2:0 (0:0), na pokutové kopy 2:4, prvý zápas 0:2 - do semifinále Slovnaft Cupu postúpila Senica
Góly: 83. Halenár, 89. Milinkovič - rozhodujúci pokutový kop premenil Wijlaars, ŽK: 26. E. Grendel, 61. Bagayoko, 74. Dosoudil, 90.+ Milinkovič - 27. T. Kóňa, 38. Strnad, 61. Leal, 74. R. Blackburn, 83. J. Gajdošík, ČK: 55. Strnad (Senica), rozhodujú: Vnuk - D. Hrčka, Lieskovský, 1450 divákov 

Zostavy: 
Slovan: P. Kováč - Bagayoko, Dosoudil, Had, Kolčák (65. Piliev) - Kopúnek - Kladrubský (57. Mészáros), Milinkovič, E. Grendel - Halenár, Szarka (59. O. Smetana) 
Senica: Bolek - Štepanovský, Gorosito, J. Gajdošík, Leal - Strnad - Jaroslav Diviš (60. Wijlaars) , T. Kóňa, M. Ďurica (9. Križko) - Kalabiška (86. Hošek) - R. Blackburn 


Vladimír Weiss st. (tréner Slovana): "V prvom rade gratulujem Senici k postupu do semifinále, jej postup je zaslúžený. Hostia dnes hrali veľmi dobre, disciplinovane a obetavo. My sme nezvládli penalty, čo sa vo futbale stáva. Myslím si, že víťazstvo 2:0, ktoré sme v odvete dosiahli, posilní hráčsku kabínu. Verím tomu, že hráči sa opäť dajú dokopy, opäť budú mať pokoj na Corgoň ligu a keď sa zmenší naša maródka, lebo v tomto stretnutí nám chýbalo sedem hráčov základnej zostavy, môžeme úspešne splniť ďalšiu úlohu, vďaka ktorej sa môžeme dostať do pohárovej Európy. Naše góly v tomto stretnutí prišli neskoro a penalty už nič nezachránili. Sme sklamaní, že sme vypadli už vo štvrťfinále Slovnaft Cupu, ale aj to patrí k futbalu." 

Libor Fašiang (asistent trénera Senice): "Sme veľmi radi, že sme toto stretnutie dokázali získať na našu stranu v penaltovom rozstrele. V tomto zápase sme hrali nielen proti domácim hráčom, ale aj proti rozhodcom - o to je náš postup ďalej cennejší. Každý, kto tu bol, videl, čo sa dialo na ihrisku. Postup sme si vybojovali dobrým výkonom v domácom zápase a potvrdili sme ho v úplnom závere tohto súboja, ktorý bol prehliadkou mnohých vypätých situácií. Tréner Griga musel lavičku opustiť po hrubom faule Dosoudila, za ktorý futbalista Slovana dostal iba žltú kartu, pričom jednoznačne nešlo o úmysel hrať loptu, ale nedovoleným spôsobom zastaviť prenikajúceho hráča. Červená karta pre Strnada bola prísna, rovnako ako aj nariadený pokutový kop. Viac k tomu nemám čo povedať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok