Na Filipínach našli pozostatky nemeckého občana, ktorého zavraždili islamskí teroristi

TA3 TASR
5.3.2017 07:43

Filipínski vojaci počas hliadky na ostrove Jolo objavili telesné pozostatky islamistami popraveného nemeckého občana. Jürgena Gustava Kantnera zabili odrezaním hlavy militanti zo skupiny Džamáa abú Sajjáf v džungli na juhu Filipín, keď vypršala lehota na zaplatenie výkupného 30 miliónov pesos - približne 566 000 eur.

Na Filipínach našli pozostatky nemeckého občana, ktorého zavraždili islamskí teroristi
SITA/AP

Nemca uniesli militanti vlani 5. novembra z jeho jachty na južnom pobreží Filipín. Únoscovia zastrelili jeho 59-ročnú manželku, keď sa bránila, a nechali jej telo v plavidle. Skupina abú Sajjáf je podľa Filipín a USA teroristickou organizáciou; vo svojich táboroch v džungli zadržiava vyše 20 zahraničných a domácich rukojemníkov.

Filipínski vojaci telo nemeckého občana objavili v dedine v blízkosti mesta Indanan na ostrove Jolo. Telo previezli do vojenskej nemocnice, kde ho podrobia prehliadke a pripravia na prevoz. Predpokladá sa, že skupina Džamáa abú Sajjáf zadržiava ešte najmenej 26 rukojemníkov - vrátane 12 vietnamských námorníkov, siedmich Indonézanov a jedného Holanďana ktorý sa stal obeťou únosu ešte v roku 2012.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok