Vypaľovanie trávy ohrozilo riadenie vlakov

SITA
21.3.2012 15:49

Jarné vypaľovanie trávy ohrozilo riadenie železničnej dopravy.

Vypaľovanie trávy ohrozilo riadenie vlakov
SITA

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, "v utorok 20. marca o 18:30 v dôsledku požiaru, ktorý spôsobilo vypaľovanie trávy, došlo k výpadku telekomunikačných služieb Železničných telekomunikácií na trati Bratislava - Rača - Nové Mesto nad Váhom". Podľa Pavlikovej to ohrozilo bezpečnosť a plynulosť riadenia dopravy na železničnej dopravnej ceste.

Požiar pri vypaľovaní trávy v lokalite pred vjazdom do železničnej stanice Trnava spôsobil spečenie káblového vedenia v káblovej šachte, čo znefunkčnilo spojenie. "Železničné telekomunikácie zabezpečili presmerovanie a prekonfigurovanie služieb. Od identifikovania výpadku začali intenzívne práce na zabezpečení náhradného spojenia, ktoré sa v dátových službách podarilo obnoviť dnes o 00:30 a v hlasových službách o 02:30," dodala v tlačovej správe hovorkyňa železníc.

Železniciam spôsobil v utorok problémy aj rozsiahly požiar trávnatého porastu medzi Zohorom a Devínskym jazerom, meškali dva medzinárodné vlaky - z Prahy do Budapešti a z Budapešti cez Bratislavu do Prahy a Berlína.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok