Zemetrasenie v Mexiku po sebe zanechalo zranených

TA3, SITA
21.3.2012 15:41

Silné zemetrasenie, ktoré v utorok zasiahlo juhozápadnú časť Mexika, sa zrejme zaobišlo bez obetí na životoch, tamojšie úrady však evidujú prípady zranení a poškodenia budov.

Podľa vyhlásenia ministra vnútra Alejandra Poirého utrpelo zranenia 11 osôb, z toho dvaja vážneho rozsahu. Ángel Aguirre, guvernér mexického štátu Guerrero, v rozhovore pre štátny rozhlas informoval o približne 1600 poškodených domoch v pobrežnom regióne Costa Chica. Štátne orgány podľa neho kontrolujú školy a iné verejné budovy v 24-tisícovom meste Ometepec, ktoré sa nachádza najbližšie k epicentru a zemetrasenie zanechalo stopy na mnohých miestnych domoch.

Utorňajšie otrasy vznikli na pomedzí štátov Oaxaca a Guerrero, približne 190 kilometrov východne od prímorského strediska Acapulco, a podľa aktuálnych údajov dosiahli magnitúdu 7,4. Zemetrasenie vyvolalo rozruch aj v niekoľko stoviek kilometrov vzdialenej mexickej metropole, kde sa rozkývali výškové budovy, vystrašení ľudia vybiehali na ulice a došlo tiež k výpadkom elektrických a telekomunikačných sietí. Viacerí predstavitelia vrátane mexického prezidenta Felipeho Calderóna vzápätí vyhlásili, že otrasy nenapáchali žiadne väčšie škody. Napriek tomu išlo o jedno z najsilnejších zemetrasení od roku 1985, keď pod troskami a sutinami zahynuli tisíce Mexičanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok