Trumpov viceprezident urobil rovnakú chybu, akú vyčítali Clintonovej

TA3 ČTK
3.3.2017 06:32

Americký viceprezident Mike Pence používal v dobe, keď bol guvernérom štátu Indiana, súkromný e-mail aj k oficiálnej komunikácii. Správy sa týkali aj citlivých bezpečnostných otázok, informoval denník Indianapolis Star s tým, že Penceov účet minulý rok napadli hackeri.

Z e-mailov podľa denníka vyplýva, že Pence si písal so svojimi poradcami o takých otázkach, akými boli bezpečnostné brány v guvernérovom sídle a o reakciách štátu na globálnu teroristickú hrozbu. Denník ale zároveň zdôraznil, že zákony štátu Indiana nezakazujú verejným činiteľom používanie súkromnej elektronickej pošty.

Osobný e-mail používala na pracovné účely aj niekdajšia americká ministerka zahraničia Hillary Clintonová. Podľa Federálneho úradu pre vyšetrovanie zákon neporušila.

Kauza ale ovplyvnila kampaň demokratickej političky pred prezidentskými voľbami. Republikáni sa snažili z prevalenia škandálu vyťažiť čo najviac, aby vykreslili Clintonovú ako dostatočne nedôveryhodnú na to, aby mohla zastávať prezidentský úrad.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok