Ružomberok presvedčivo zdolal Michalovce a polepšil si v tabuľke

TA3 SITA TASR
1.3.2017 21:34

Futbalisti MFK Ružomberok dosiahli svoje premiérové víťazstvo u súpera od 29. októbra. V stredu si poradili v dohrávke 18. kola Fortuna ligy s MFK Zemplín Michalovce 3:1. Paradoxne pritom geograficky mali bližšie k domácej pôde ako východniari, keďže sa hralo v Žiline.

Ružomberok poslal v 6. min do vedenia Michal Faško, v 38. min si však dal vlastný gól na 1:1 po rohovom kope Ján Maslo. Po zmene strán to napravil efektívnou hlavičkou od bližšej žrde v 75. min tiež po rohu. Hostia v tej chvíli už viedli 2:1 po góle Jakuba Mareša zo 70. min.

Michalovce nenadviazali na svoj triumf 2:0 nad Trnavou a v tabuľke stále figurujú na ôsmej priečke. Ružomberok sa posunul na štvrté miesto o dvadsať bodov za vedúcou Žilinou, na tretiu Podbrezovú má deväťbodové manko.

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Je to pre nás dosť krutý výsledok. Do 70. minúty som bol spokojný, škoda, že sme v druhom polčase zápas nezlomili, za stavu 1:1 sme mali čistú šancu, duel by sa asi inak vyvíjal. Súper potvrdil, že je silný v protiútokoch a má skúsený tím. Z pohľadu budúcnosti si myslím, že sme predviedli 70 minút dobrý výkon, chlapcom môžem vyčítať akurát efektivitu a finálnu fázu, chýbal tomu gól."

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Do zápasu sme išli s túžbou po víťazstve a troch bodoch. Občas sme mali, možno aj vzhľadom na prílišnú túžbu zvíťaziť, pasáže, ktoré priniesli ľahké straty lôpt a nervozitu. Vykompenzovali sme to však peknými akciami a zaslúženým víťazstvom. Odchádzame spokojní a so splneným cieľom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok