Vláda odvolala štátnych tajomníkov, o Samsungu nerozhodla

TA3, TASR
21.3.2012 08:22

Odchádzajúca vláda dnes odvolala z funkcie vedúceho Úradu vlády SR Viktora Nižňanského, ako aj 14 štátnych tajomníkov jednotlivých ministerstiev. Dôvodom je nástup nového kabinetu, ktorý zostavuje strana Smer-SD.

Kompletný by mal byť v pondelok 26. marca a líder strany Robert Fico s návrhom pôjde pred Predsedníctvo Smeru-SD. Na svojom poste tak končia dvaja štátni tajomníci ministerstva dopravy Ján Hudacký a Arpád Érsek. Ďalej Lucia Nicholsonová na ministerstve práce, Vladimír Tvaroška na ministerstve financií, Róbert Ondrejcsák na ministerstve obrany, Ján Porubský na ministerstve zdravotníctva.

Rovnako tak z tejto pozície odchádza Mária Kolíková z ministerstva spravodlivosti, Branislav Cimerman z ministerstva životného prostredia, Milan Ježovica z ministerstva zahraničných vecí, Jaroslav Ivančo z ministerstva školstva, ako aj Gabriel Csicsai z ministerstva pôdohospodárstva. Funkciu štátneho tajomníka opúšťa tiež Natália Cehláriková, ktorá pôsobí na ministerstve kultúry, Kristián Takáč (ministerstvo hospodárstva) a Maroš Žilinka (ministerstvo vnútra). Naposledy menovaný bol zároveň splnomocnencom vlády pre zabezpečenie plnenia úloh súvisiacich so schengenským hodnotením SR v rokoch 2012 a 2013.

Tlačová beseda Ivety Radičovej po rokovaní kabinetu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok