Kto veľa húli, veľa vyplakáva? Fico reagoval na Sulíka

TA3 TASR
28.2.2017 09:47

Problémy s drogami v SaS nemáme, reagovali v pondelok sulíkovci na vyjadrenia Roberta Fica. Richard Sulík zvažuje žalobu na premiéra. Fico odkázal Sulíkovi, aby "nevyplakával" a vrátil sa ako opozičný líder na Slovensko.

Kto veľa húli, veľa vyplakáva? Fico reagoval na Sulíka
SITA/Ivan Kopčáni

Nech sa vráti ako líder

"Vo všeobecnosti sa hovorí, že kto veľa húli, veľa vyplakáva, ja nemôžem akceptovať toto vyplakávanie," povedal Fico počas pondelkového výjazdu v Trnave. Reagoval tak na Sulíkove vyjadrenia o možnom trestnom oznámení a žalobe na jeho osobu.

Fico tvrdí, že keď šéf liberálov zistil, že nebude vo vláde po vlaňajších parlamentných voľbách, tak si radšej vybral cestu niekoľkotisícového platu a pohodlného života v bruselských reštauráciách. "A odtiaľ vykrikuje a šteká, preto, ak dovolíte, ja by som nevyplakával. Ja by som odporúčal pánovi Sulíkovi, nech sa vráti na Slovensko ako skutočný opozičný líder, ak chce byť opozičný líder a nech robí poriadne svoju opozičnú politiku," skonštatoval.

Čo sa stalo v júli 2016?

Podľa Fica majú médiá na tému drog v SaS dvojaký meter. "Hovoríme o verejnom tajomstve, všetci o tom viete, keby sa toto týkalo Smeru, tak nepotrebujete žiadne vyjadrenia, a to dáte na titulné strany. Všetci o tom viete, len ho, samozrejme, kryjete," odkázal novinárom. Radí im, spýtať sa Sulíka, aké bolo "menu" na večierku 27. júla 2016. Viac sa k téme vyjadrovať nebude.

„Dňa 27. júla 2016, na ktorý sa predseda vlády pýta, som spolu so svojím tímom absolvoval športový deň. Boli sme na strelnici, následne sme hrali golf v golfovom areáli pri Prievidzi. Tu sme si dali aj večeru a bezprostredne po nej som išiel pomerne skoro spať,“ reagoval neskôr v stanovisku Sulík.

Predstavitelia SaS v pondelok odmietli Ficove obvinenia, že v strane majú problémy s drogami. Predseda vlády by ich mal vziať späť. Ak to neurobí, Sulík podá na neho trestné oznámenie a žalobu. "Robert Fico zašiel priďaleko. Nečakám, že sa ospravedlní, stačí mi, keď toto svoje tvrdenie zoberie späť. Ak nie, podám civilnoprávnu žalobu na Roberta Fica a tiež trestné oznámenie," oznámil Sulík. Ficovo obvinenie označil za podlé, krivé a ničím nepodložené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok