Trenčianske opravovne vyhrali tender na generálnu opravu litovského lietadla

TA3 SITA
27.2.2017 11:38

Leteckým opravovniam Trenčín sa podarilo vyhrať ďalšiu zákazku v medzinárodnom tendri. Tentokrát na generálnu opravu lietadla L-410 UVP vo vlastníctve Ozbrojených síl Litovskej republiky. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Trenčianske opravovne vyhrali tender na generálnu opravu litovského lietadla
SITA/MO SR

Ide o ďalší úspech štátnych leteckých opravovní po minuloročnom úspechu v medzinárodnej súťaži na generálne opravy vrtuľníkov pre NATO, pripomenula hovorkyňa.

Lietadlo do Trenčína priviezli v prvej polovici februára. Letecké opravovne plánujú v rámci opráv revízie trupu, systémov, technických celkov a zariadení lietadla, modernizáciu avionických systémov, generálnu opravu dvoch leteckých motorov a generálnu opravu dvoch vrtúľ. Lietadlo vyrobili pred 35 rokmi, poslednou revíziou prešlo v roku 2006 a od začiatku prevádzky nalietalo 5 543 letových hodín.

Ako zdôraznila Capáková v tlačovej správe, pre trenčiansky región je to ďalšia veľmi dobrá správa, pretože Letecké opravovne Trenčín sú v oblasti významným zamestnávateľom. Viac zákaziek znamená viac práce pre zamestnancov, čo sa už prejavilo v tom, že za posledné obdobie sa v podniku navýšila zamestnanosť cca o 30 ľudí, dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok