V Banskej Bystrici zlyhalo chladenie na štadióne, duel s Martinom zrušili

TA3 SITA
26.2.2017 22:25

Zápas 49. kola hokejovej Tipsport ligy medzi Banskou Bystricou a Martinom sa v nedeľu večer neodohral pre problémy s chladením ľadovej plochy na štadióne.

Duel hlavní arbitri zrušili

Rozhodcovia Daniel Konc a Róbert Müllner dali domácemu klubu štyridsať minút na to, aby poruchu odstránil, avšak ani po uplynutí tohto času nebola hracia plocha spôsobilá. Duel hlavní arbitri zrušili. "Už na rozcvičke 50 minút pred stretnutím sme zbadali, že na ľadovej ploche sú škvrny a ľad je mäkký. Počas rozcvičky sa na to sťažovali hráči hostí, najmä v jednom z kruhov na vhadzovanie videli farbu a ľad tam bol mäkší. Pred začiatkom stretnutia sme vykorčuľovali na ľadovú plochu, išli sa pozrieť na problém a zistili sme, že je nespôsobilá," tvrdil rozhodca Róbert Müllner, ktorý s kolegom Danielom Koncom následne postupoval podľa súťažného poriadku. "Dali sme domácemu klubu 40 minút na odstránenie problému. Bolo nám totiž povedané, že sa na tom pracuje. Ani tento čas však nepostačoval. Išli sme sa pozrieť po uplynutí tohto času na dané miesto s hráčmi a obe mužstvá uznali, že je plocha nespôsobilá, takže sme stretnutie zrušili," dodal Müllner.

Situáciu na banskobystrickom štadióne riešila spoločnosť Frost. Jej zástupca Peter Slabý na nedeľňajšom brífingu po zrušení zápasu uviedol: "Dostali sme informáciu o probléme s chladením už o 14.15 h. Na štadión sme dorazili o šestnástej hodine a vyhodnotili sme na automatickom systéme poruchu. Bol zablokovaný. Pustili sme kompresor z vedľajšej plochy, ale nepodarilo sa ľad na hlavnej zachladiť. Mrzí nás to, robili sme, čo sme mohli. Ak by sme dostali informáciu skôr, možno by sa to podarilo, ale za hodinu sa nedá vychladiť mäkký ľad. Systém dostával údaje, že ľad chladí, že je všetko v poriadku, čiže obsluha to nemohla zistiť skôr. Správalo sa to tak, že je to vychladené, ale vychladené to nebolo. Zlyhalo meracie zariadenie."

Vedenie banskobystrického klubu celá situácia mrzí. Po zrušenom stretnutí sa k nej vyjadril riaditeľ HC ´05 Michal Longauer: "Náš klub je na tomto štadióne v prenájme. Prevádzka a technická stránka počas tréningov a zápasov nie je v našej réžii. Dostali sme sa do situácie, ktorú sme nevedeli ovplyvniť. Som sklamaný a smutný, že sa to takto skončilo. Podľa súťažného poriadku nám teraz hrozí kontumácia. Nemalo by dôjsť k odohraniu zápasu. My si však veci ešte prejdeme, vyhodnotíme a pokúsime sa s Martinom dohodnúť na dohrávke stretnutia. Rozhodovať bude o tom riadiaci orgán súťaže Pro-Hokej. Urobíme všetko, aby sa zápas odohral, ale nie je to v našich rukách."

Situáciu vidia podobne aj mnohí hráči

Podobne vidia vzniknutú situáciu aj samotní hráči. "My sme už na rozcvičke upozorňovali na problém s ľadom, ale nevedeli sme, že je to až také vážne. Skúšali sme na postihnutom mieste korčuľovať, no pár hráčov tam padlo. Bolo to nebezpečné, navyše ľad bol mäkký v blízkosti mantinelu. Netrvali sme na tom, že nechceme hrať za každú cenu, ale hokejkou ste mohli vydlabávať ľad a ani po štyridsiatich minútach sa to nezmenilo,“ vravel kapitán Martina Ján Tabaček a dodal: "Už som niečo podobné zažil vo Zvolene, kde rolba poškodila ľad a zápas sa vtedy opakoval. Neviem, či bude teraz čas na to, aby sme aj tento duel odohrali v inom termíne.“

Banskobystrický kapitán Vladimír Mihálik k vzniknutej situácii povedal: "Stala sa technická chyba, ktorú ako mužstvo nedokážeme ovplyvniť. Mrzí nás čo sa stalo, najmä kvôli fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť. Chceli sme hrať, no, žiaľ, nedalo sa. Ľad bol stále mäkký, mohlo dôjsť k úrazu.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok