Anglický majster robí zmeny. Leicester prepustil trénera Ranieriho

TA3 TASR
24.2.2017 08:08

Futbalový klub Leicester City prepustil trénera Claudia Ranieriho. Stalo sa tak deväť mesiacov po tom, čo mužstvo priviedol k nečakanému a historicky prvému titulu v Premier League.

Najťažšie rozhodnutie klubu

Zverencom talianskeho trénera sa v prebiehajúcej sezóne nedarí nadviazať na fantastický minulý ročník. V tabuľke anglickej ligy figurujú až na 17. mieste len bod nad pásmom zostupu. Klub v stanovisku uviedlo, že k tomuto kroku pristúpil "neochotne a s bolesťou, no cíti, že v záujme tímu je nevyhnutná zmena vedenia".

"Bolo to najťažšie rozhodnutie, ktoré sme museli spraviť za takmer sedem rokov, odkedy sa King Power stal majiteľom Leicestru City. Sme viazaní dať nadovšetko dlhodobý záujem klubu," povedal v stanovisku zástupca riaditeľa klubu Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Rozhodla prehra so Sevillou

Ranieriho, ktorý prišiel do tímu v lete 2015, prepustili deň po prehre v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov s FC Sevilla 1:2. Srivaddhanaprabha pochválil Ranieriho prínos a fakt, že napriek predsezónnemu kurzu 5000 ku 1 priviedol klub k senzačnému titulu.

"Claudio priniesol do tímu vynikajúce kvality. Jeho šikovný manažment a opatrenia, motivácia a rozvážny prístup boli odrazom bohatých skúseností, o ktorých sme vždy vedeli, že do Leicestru prinesie. Jeho vrelosť, šarm a charizma pomohli transformovať klub a rozvinúť jeho profil v celosvetovom meradle. Navždy budeme vďační za to, čo nám pomohol dokázať," povedal Srivaddhanaprabha.

Bojujú o záchranu

Krok vedenia prekvapil niekdajšieho útočníka Leicestru a anglickej reprezentácie Garyho Linekera. "Po tom všetko, čo Claudio Ranieri pre Leicester City spravil, je nevysvetliteľné, neodpustiteľné a nesmierne smutné, že ho teraz vyhodili," napísal na Twitteri. Ohúrený ostal ďalší bývalý reprezentant a hráč klubu Alan Smith.

"Nikdy sme neočakávali, že sa zopakujú mimoriadne výkony z uplynulej sezóny. Na začiatku sezóny bol náš jediný cieľ udržanie sa v Premier League. No teraz musíme bojovať, aby sme ho splnili a máme pocit, že zmena je nevyhnutná, aby sme vyťažili z posledných 13 duelov maximum," dodal Srivaddhanaprabha.

Dočasne povedú tím doterajší asistent Craig Shakespeare a tréner Mike Stowell. Leicester sa najbližšie stretne s Liverpoolom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok