Koniec škrtom, vyzývajú v Grécku protestujúci policajti aj požiarnici

TA3 TASR
22.2.2017 21:39

Približne 1200 príslušníkov gréckej polície, pobrežnej stráže a požiarnikov vo svojich pracovných uniformách protestovalo v centre Atén proti škrtom vo financovaní, platoch a nových pracovných miestach v dôsledku splácania dlhu Grécka voči medzinárodným veriteľom.

Koniec škrtom, vyzývajú v Grécku protestujúci policajti aj požiarnici
SITA/AP

Demonštranti sa zišli pred budovou parlamentu s transparentmi s nápismi "Koniec škrtom, už to viac neunesieme" a mávali so svetlicami. Predstavitelia policajných odborov uviedli, že v dôsledku rozpočtových škrtov na dosiahnutie úspor počas ostatných siedmich rokov majú grécki policajti k dispozícii veľmi slabý vozový park s takmer nefunkčnými vozidlami a zastarané komunikačné systémy, ktoré sú dobrým terčom pre zločincov na odpočúvanie.

Všetky odbory zúčastnené na pokojnom proteste žiadali pre svojich členov viac pracovných miest, nárast miezd a vyššie odvody do dôchodkového systému. Vysoko zadlžené Grécko uplatňuje nepopulárne úsporné opatrenia, ktoré už od roku 2010 požadujú Európska únia a Medzinárodný menový fond výmenou za záchrannú pôžičku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok