V Barcelone sa premnožili holuby, nakŕmia ich antikoncepciou

TA3 ČTK
22.2.2017 09:16

Barcelonská radnica chce bojovať proti premnoženým holubom v meste - bude ich kŕmiť kukuricou, do ktorej pridá špeciálnu vtáčiu antikoncepciu.

V Barcelone sa premnožili holuby, nakŕmia ich antikoncepciou
SITA/AP

Podľa denníka El País predstavila radnica druhého najväčšieho španielskeho mesta nové opatrenia tento týždeň. V súčasnej dobe je v metropole Katalánska asi 85-tisíc holubov, ktoré podľa radnice predstavujú riziko pre zdravie obyvateľov i turistov a poškodzujú tiež pamiatky v meste.

Radnica rozmiestnila do ulíc 40 kŕmidiel, ktoré pripomínajú odpadkové koše. Je v nich ale špeciálna zmes krmiva pre holuby. Starostka mesta Ada Colauová očakáva, že vďaka novému opatreniu sa počet holubov v Barcelone už prvý rok zníži asi o 20 percent. Podobná metóda sa podľa denníka El País osvedčila napríklad v talianskom Janove.

Už v roku 2001 začali holubom miešať antikoncepciu do potravy aj v rakúskom Linzi, kde sa za desať rokov počet holubov znížil na polovicu. Predpokladom vyššej úspešnosti je ale podľa barcelonskej radnice spolupráca obyvateľov a turistov, ktorí by holuby nemali kŕmiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok