Merkelová je na karnevale lienkou, Trump rozzúreným slonom

TA3 ČTK
22.2.2017 08:05

Nemecko sa pripravuje na karnevalovú sezónu a už teraz je jasné, že vzbudí veľa pozornosti.

Merkelová je na karnevale lienkou, Trump rozzúreným slonom
SITA/AP

Žiačik základnej školy

Nemecká kancelárka Angela Merkelová ako bezmocná lienka, americký prezident Donald Trump ako rozzúrený slon v porceláne - aj také obrazy ponúkne tohtoročná karnevalová sezóna v Nemecku. Tie najzaujímavejšie alegorické vozy predstavili usporiadatelia karnevalov v Kolíne nad Rýnom a Mainzi.

Aj keď sa karnevalové oslavy v uliciach oboch miest rozprúdia až 27. februára, už teraz je jasné, že vzbudia veľa pozornosti. Hlavným pútačom bude vozidlo, ktoré Trumpa ukazuje ako žiačika základnej školy stojaceho v červených topánkach a modrých kraťasoch pred tabuľou.

Draghi ako Super Mario

Vedľa neho je socha Slobody, ktorej ale nezbedný Trump siaha na odhalené stehno. Jeho spolužiakom je mimochodom ruský prezident Vladimir Putin. Vedľa americkej hlavy štátu, ktorá sa v Mainzi predstaví zase ako slon v porceláne, je predmetom karikatúr aj nemecká kancelárka. Jeden z alegorických vozov ju ukazuje ako nešťastnú lienku, ktorá leží na chrbte a nemôže sa otočiť.

Za hlavou sa jej vznáša spokojný motýľ v podobe kandidáta sociálnej demokracie na kancelára Martina Schulza. Karikatúra sa hrá s tým, že Schulzová nominácie sociálnym demokratom "dala krídla", a strana sa vďaka nej v prieskumoch dostala pred konzervatívnu únii CDU / CSU, ktorej súčasťou je Merkelová.

Veselého stvárnenie sa tento rok dočkali aj ďalší politici a osobnosti verejného života. Šéf Európskej centrálnej banky Mario Draghi je zobrazený ako postavička hry Super Mario, britský minister zahraničia Boris Johnson zase ako neposlušné batoľa, ktoré opúšťa detskú postieľku krajín Európskej únie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok