Florida zakončila úspešnú sériu zápasov u súperov triumfom v St. Louis

TA3 SITA TASR NHL
21.2.2017 07:47

Gólom päť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času rozhodol Vincent Trocheck o triumfe hokejistov Floridy 2:1 na ľade St. Louis v zápase zámorskej NHL.

Florida zakončila úspešnú sériu zápasov u súperov triumfom v St. Louis
SITA/AP

Všetky góly strelila v prvej tretine

Panthers tak skvele zakončili sériu piatich duelov na klziskách súperov, v ktorej päťkrát vyhrali. Brankár hostí James Reimer zastavil 26 striel Blues, ktorí prehrali druhýkrát za sebou. Arizona doma zdolala Anaheim 3:2, keď všetky góly strelila v prvej tretine. Pre Coyotes to bola štvrtá výhra z ich šiestich uplynulých zápasov.

Hráči Coyotes dohrávali zápas bez svojej brankárskej jednotky. Mike Smith opustil klzisko po piatich minútach tretej tretiny s podozrením na otras mozgu po zrážke s Jakobom Silfvebergom. Na jeho miesto musel ísť Čech Marek Langhamer, pre ktorého to bol debut v NHL. Dvadsaťdvaročný brankár v tejto sezóne pôsobil v ECHL a AHL.

"Smith nechcel ísť striedať, ale nemohli sme riskovať. Marek odchytal svoj prvý zápas a svoju prácu odviedol výborne," povedal tréner "kojotov" Dave Tippett. V premiére si Langhamer pripísal sedem úspešných zákrokov, na ľade strávil 15 minút a 31 sekúnd. Podľa vyjadrenia klubu z Arizony by však nemalo byť zranenie Smitha vážne a mal by byť poriadku.

V rozhodujúcom momente mal zakrytý výhľad

Zápas v Scottrade Centre, kde hrávajú svoje domáce zápasy "bluesmani" zo St. Louis, mal šťastný koniec pre hostí z Floridy. Tí sa z trojbodového víťazstva mohli tešiť vďaka gólu, ktorý padol päť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. "Je to hrozný pocit, prísť o body takýmto spôsobom. Čaká nás prestávka a chceli sme sa na ňu naladiť víťazstvom. Ale aj toto prináša hokej," povedal brankár St. Louis Jake Allen.

Ten mal pri rozhodujúcom momente zakrytý výhľad. "Moji spoluhráči odviedli skvelú prácu v útočnom pásme. Domáci chceli vyhodiť puk, ale ten sa napokon dostal ku mne pomedzi kruhy. Allen ho nevidel, dá sa povedať, že som mal ľahkú prácu," opísal rozhodujúci moment zápasu Vincent Trocheck.

ST. LOUIS BLUES - FLORIDA PANTHERS 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Góly: 43. Brodziak (Upshall, Reaves) - 11. Marchessault (Bjugstad), 60. Trocheck (Pysyk, Smith), Brankári: Allen - Reimer, strely na bránku 27:33, 19.239 divákov.


ARIZONA COYOTES - ANAHEIM DUCKS 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Góly: 3. Dvorak (Doan, Perlini), 5. Chychrun (White, Rieder), 15. Vrbata (Domi, Schenn) - 33. Getzlaf (Manson, Ritchie), 60. Getzlaf (Vatanen, Fowler). Brankári: Smith (45. Langhamer) - Bernier (21. Gibson), strely na bránku: 20:36, 14.554 divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok