Mihál odchádza zo strany SaS. Dôvodom majú byť postoje Sulíka

TA3 TASR
20.2.2017 19:05

Po ôsmich rokoch sa poslanec NR SR a zakladajúci člen strany Sloboda a Solidarita Jozef Mihál rozhodol zo strany odísť. Po rokovaní Predsedníctva strany Sloboda a Solidarita informovala hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

Poslanec NR SR a zakladajúci člen strany Sloboda a Solidarita Jozef Mihál sa rozhodol zo strany odísť. "Bye SaS. Odchádzam kvôli postojom predsedu. Tí, čo ma poznajú vedia, že som dlho veľa vecí toleroval a bol lojálny. SaS prestáva byť liberálnou stranou, ktorú som v rokoch 2008, 2009 ako jeden zo štyroch členov prípravného výboru zakladal," uviedol Mihál na sociálnej sieti. Zdôraznil, že jeho postoje sa nemenia - je liberálom a tým aj zostane.

"Pre jeho rozhodnutie máme pochopenie, pretože bol dlhodobo pod časovým tlakom, ktorý vyplýval z jeho verejných, straníckych funkcií a pravidelných školiteľských aktivít v oblasti daní a odvodov," uviedla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

Ako ďalej podotkla, jeho dilema medzi potrebou oddýchnuť si od politiky, venovať sa viac prednáškovej činnosti a rodine spolu s jeho nesúhlasom s niektorými postojmi predsedu SaS Richarda Sulíka vyústila nielen do častých absencií v parlamente, ale nakoniec aj do odchodu zo strany. "S tým sú úzko spojené jeho zdravotné problémy a odporúčania lekárov, aby zvoľnil svoje tempo. Toto strana Sloboda a Solidarita plne rešpektuje," dodala Svrčeková. Zároveň zdôraznila, že je na jeho rozhodnutí, či vráti mandát, alebo zotrvá v parlamente.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok