Líbyjský premiér sa ocitol pod paľbou, páchatelia sú na úteku

TA3 ČTK TASR
20.2.2017 17:11

Konvoj, ktorý prepravoval líbyjského premiéra Faíza Sarrádža, člena parlamentu a veliteľa prezidentskej gardy sa v Tripolise stal terčom streľby. S odkazom na hovorcu tripoliskej vlády o tom informovala agentúra Reuters.

Líbyjský premiér sa ocitol pod paľbou, páchatelia sú na úteku
SITA/AP

Na ktorého z mužov streľba cielila a kto za ňou stojí, zatiaľ nie je jasné. “Po páchateľovi streľby sa stále pátra. Bezpečnostné zložky sa snažia zistiť, či strieľali príslušníci určitej skupiny alebo išlo o náhodu,“ povedal hovorca vlády Ašraf Túltí. Informácie o zraneniach sa rozchádzajú. Podľa Reuters, ktorá sa odvolala na hovorcu vlády nikto nebol zranený. Nemenovaný ochrankár však uviedol pre agentúru DPA, že viacerí z jeho kolegov utrpeli zranenia.

Bezpečnostná situácia v Tripolise, kde sídli vláda podporovaná OSN, je nestabilná. V meste pôsobia provládne aj protivládne ozbrojené milície, strety medzi nimi sú časté. Líbya sa od zvrhnutia diktátora Muammara Kaddáfího v roku 2011 ocitla v chaose. O vládu v krajine sa stále usilujú dva kabinety – ten na východe Líbye neuznáva Vládu národnej jednoty v Tripolise, ktorú podporuje OSN. Táto vláda sa presťahovala do hlavného mesta vlani v marci. Doposiaľ sa jej však nepodarilo získať úplnú kontrolu nad Tripolisom a západom krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok