Líder zo Žiliny vstúpil do jarnej časti prehrou, podľahol Seničanom

TA3 TASR
18.2.2017 20:11

V jarnom debute nastúpili Záhoráci s takmer úplne novým mužstvom oproti jesennej časti, keď v základe sa objavili len štyria hráči. Žilinský tréner Adrián Guľa postavil do základu aj čerstvého majstra Afriky Mabouku.

Seničanom vychádzali protiútoky

Prvý polčas priniesol prekvapivý priebeh, hlavne čo sa výsledku týka. Senický mladý tím hral bojovne s nasadením a zaskočil jesenného majstra zo Žiliny. V 16. minúte mali Záhoráci po Volešákovom zaváhaní výhodu rohového kopu, na Brigantov center si na prednú žrď zbehol stopér Ranko a otvoril skóre.

Žilinčania mali loptu v moci, no do zakončenia sa nedostávali a za polčas nevyslali priamu strelu na bránu. V 21. minúte domáci Blažek strelou spoza 16-tky nastrelil brvno žilinskej brány. Jedinú vážnejšiu možnosť mali hostia v 29. minúte, kedy po Maboukovom centri mieril Haskič len do bočnej siete. Domáci pohrozili ešte v 31. minúte, kedy rýchly protiútok zakončil strelou na bránu Brigant.

Od začiatku druhého polčasu mali Žilinčania územnú prevahu, ale výborne hrajúca obrana domácich ich nepustila takmer k ničomu. Seničanom vychádzali rýchle protiútoky.

Žilinčania bez strely na bránu

Darilo sa v nich najmä striedajúcemu Turynovi, ktorý sa dostal do troch zakončení. V 68. minúte našiel pripraveného Volešáka, o štyri minúty mal obrovskú príležitosť po kombinácii s Bališom, no v tutovke prestrelil. Premenil až svoju tretiu šancu, keď v 88. minúte po Brigantovej akcii a zmätku v žilinskej obrane efektne prehodil brankára Volešáka.

V Senici sa po konečnom hvizde rozhodcu po dlhej dobe tlieskalo, keď Záhoráci podali bojovný a koncentrovaný výkon. Žilinčania za celý zápas netrafili do priestoru brány.

FK Senica - MŠK Žilina 2:0 (1:0)
Góly: 16. Ranko, 88. Turyna. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Blažek - Králik, Kaša, 932 divákov
Zostavy a striedania:
Senica: Šulla – Šušolík, Ranko, Pillár, Kotula - Blažek - Brigant, Kratochvíl, Miklós (52. Bališ) – Šašinka (63. Turyna), Kováč (86. Pajer)
Žilina: Volešák – Mabouka, Králik, Kaša, Holúbek - Diaz (66. Mráz) - Jánošík (66. Špalek), Káčer, Škvarka, Hlohovský - Haskič (79. Cociuc)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok