Cibulková si vo finále nezahrá, prvýkrát v kariére podľahla Plíškovej

TA3 TASR
17.2.2017 21:14

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v semifinále dvojhry na turnaji WTA v katarskej Dauhe. Ako nasadená trojka prehrala s Češkou Karolínou Plíškovou po trojsetovej bitke 4:6, 6:4, 3:6.

Cibulková si vo finále nezahrá, prvýkrát v kariére podľahla Plíškovej
SITA/AP

V najnovšom vydaní rebríčka WTA tak zostane svetovou päťkou. Z Dauhy si odnáša prémiu 36.850 dolárov pred zdanením. Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Plíškovou, keď v druhom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:1.

Za stavu 4:2 viedla pri servise českej jednotky 30:0, Plíšková si však udržala podanie, následne získala ďalšie tri hry a prvý set sa stal jej korisťou. Cibulková sa rýchlo otriasla a v druhom dejstve po dvoch brejkoch odskočila Plíškovej na 4:0. Češka vzápätí znížila na 3:4, no koncovka patrila Slovenke.

V treťom sete mala Cibulková v Tildenovom geme dva brejkbaly. Plíšková ich však odvrátila kvalitným podaním, ktoré bolo jej najsilnejšou zbraňou, v ďalšej hre Cibulkovú brejkla a pri vlastnom servise premenila v poradí druhý mečbal. Vzájomnú bilanciu s Cibulkovou tak upravila na 1:3.

dvojhra - semifinále:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) 6:4, 4:6, 6:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok