Bayern rozstrieľal Arsenal a je jednou nohou vo štvrťfinále Ligy majstrov

TA3 TASR
16.2.2017 11:24

Bayern Mníchov deklasoval doma Arsenal Londýn 5:1 a priblížil sa k postupu do ďalšej fázy Ligy majstrov. Zaujala najmä smršť Bavorov, keď v priebehu desiatich minút strelili tri góly.

Rozhodol druhý polčas

Skóre otvoril exportnou strelou spoza hranice pokutového územia domáci Robben, ktorý predtým efektne obišiel Coquelina. Londýnčanom sa podarilo vyrovnať v 30. minúte po pokutovom kope, keď Sanchez prekonal Neuera až z druhej dorážky.

Podobne ako v Madride rozhodol favorit o výhre v úvode druhého polčasu. V 53. minúte Lahm presným centrom našiel Lewandowského, ten preskočil Mustafiho a poslal Bayern do vedenia. Bavori v týchto fázach stretnutia dominovali a defenzívne nedôsledného súpera potrestali v krátkom časovom úseku ešte dvakrát.

Bodku za stretnutím dal Müller

Najskôr Lewandowski efektne pätičkou vysunul Alcantaru a ten nemal problém obstreliť Ospinu - 3:1. Na rozdiel troch gólov upravil po hodine hry svojím druhým presným zásahom v stretnutí Alcantara, ktorý po rohovom kope využil zmätky v obrane Arsenalu. Mizériu pre hostí zavŕšil v 88. minúte striedajúci Müller, ktorý profitoval z chyby Oxladea-Chamberlaina a uzavrel skóre na konečných 5:1.

Bayern Mníchov - Arsenal Londýn 5:1 (1:1)
Góly: 11. Robben, 53. Lewandowski, 56. a 63. Alcantara, 88. Müller - 30. Sanchez. Rozhodca: Mažič (Srb.), ŽK: Hummels, Lahm - Mustafi, Sanchez, Xhaka.
zostavy:
Bayern: Neuer - Lahm, Martinez, Hummels, Alaba - Alonso, Vidal - Robben (88. Rafinha), Alcantara, Costa (84. Kimmich) - Lewandowski (86. Müller)
Arsenal: Ospina - Bellerin, Mustafi, Koscielny (49. Gabriel), Gibbs - Coquelin (77. Giroud), Xhaka - Iwobi (66. Walcott), Özil, Oxlade-Chamberlain - Sanchez

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok