Nemocnica v Kežmarku čelí vážnym problémom, ukázala kontrola

TA3
10.2.2017 12:52

Po tom, ako sa Kežmarská samospráva "zmocnila" svojej vlastnej nemocnice, sa prevalil veľký problém. Kontrola hlavného kontrolóra ukázala transfery z nemocničných účtov na účty troch firiem expredsedu Správnej rady. Mesto pripravuje trestné oznámenie. Nemocnica však čelí problémom.

Prinášame Vám stanovisko bývalého predsedu Správnej rady nemocnice Tomáša Tvarůžeka:

Predkladám Vám výsledky hospodárenia nemocnice ku dňu 31.10.2016, teda 3 dni pred násilným a nezákonným prevzatím nemocnice Mestom Kežmarok. Hospodárky výsledok január až október 2016 bol zisk 376 000 €. Nezávislá agentúra INEKO vyhodnotila kežmarskú nemocnicu ako tretiu najlepšiu vo svojej kategórii z hľadiska finančného zdravia, pričom od roku 2012 nemocnica tvorila zisk. Účtovné závierky sú zverejnené na internete v súlade so zákonom o neziskových organizáciách.

Mesto malo svojich zástupcov v Správnej rade aj v Dozornej rade nemocnice, kde malo Mesto  väčšinu t.j. dve miesta z troch. Počas posledných dvoch rokov títo nominanti Mesta ani raz nezistili žiadne pochybenie v hospodárení nemocnice. Avšak teraz po 100 dňoch vedenia nemocnice Mestom dostali nemocnicu za veľmi krátky čas do krízového stavu a to len vďaka neodbornému vedeniu nemocnice.

Primátor Mesta Kežmarok Ferenčák sa včera 9.2.2017 na Mestskom zastupiteľstve vyjadril, že mesto citujem: “ musí konať veľmi rýchlo, že je nemocnica v krízovom režime a určiť si či ju mesto zvládne osamote alebo s nejakým partnerom.“

Otázkou ostáva ako je možné, že mesto Kežmarok pod vedením primátora Ferenčáka prevzalo fungujúcu nemocnicu v stave zisku a za tri mesiace ju priviedlo do krízového stavu a ponechám na orgány činné v trestnom konaní, aby prešetrili či nebolo jasným úmyslom priviesť nemocnicu do krízového stavu a následne ju posunúť novému strategickému partnerovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok