Kližan postúpil do štvrťfinále, v Sofii porazil Brandsona

TA3 SITA
9.2.2017 14:16

Slovenský tenista Martin Kližan nasadený ako ôsmy zvíťazil za 87 minút 7:6, 6:2 nad nemeckým kvalifikantom Danielom Brandsom vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Garanti Koza Sofia Open.

Kližan postúpil do štvrťfinále, v Sofii porazil Brandsona
SITA/Marko Erd

V piatkovom štvrťfinále v Arene Armeec bude bojovať s úspešným z duelu Dominic Thiem - Nikoloz Basilašvili. Proti 23-ročnému Thiemovi, 8. v hodnotení, má Kližan skóre 2:1, predvlani v auguste ho na "harde" v americkom Cincinnati zdolal tesne 7:6, 3:6, 7:6. S 24-ročným Basilašvilim ešte nehral.

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan Kližan inkasoval v prvom sete brejk na 1:2. Za stavu 2:3 nevyužil päť možností na returne, z nich tri v rade. V siedmej hre však sám odvrátil jeden Brandsov brejkbal a následne sa predsa len presadil na príjme v geme, v ktorom priebežne zaostával 15:40 - 4:4.

Kližan napokon nedoplatil na nepremenenie setbalu na returne v dvanástej hre. V tajbrejku totiž preklopil z 0:1 s minibrejkom na 5:1 a od skóre 6:2 zužitkoval dovedna tretí setbal v tomto dejstve. V druhej časti Slovák dal tretí brejkbal v treťom geme, únik potvrdil na nulu - 3:1. Na 4:2 sa posunul cez Nemcove tri jednotlivé brejkbaly a definitívne tým zlomil súperov odpor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok