Cíger musel pred Slovakia Cupom urobiť v tíme tri zmeny

TA3 SITA
7.2.2017 22:17

Tri zmeny v nominácii musel urobiť tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger v súvislosti s kádrom na domáci turnaj Slovakia Cup, ktorý sa v piatok a v sobotu uskutoční v Nitre.

Reprezentačným nováčikom Marek Slovák

Kouč národného tíme nemôže rátať s obrancami Jurajom Mikušom a Christiánom Jarošom, problémy má aj útočník Vladimír Dravecký. V mužstve ich nahradili obranca Ivan Švarný a útočníci Andrej Šťastný s Jakubom Sujom. Jediným reprezentačným nováčikom je útočník Marek Slovák. Ten na klubovej úrovni pôsobí práve pod Zoborom, na Slovakia Cupe tak bude doma. Najskúsenejším hráčom vo výbere je obranca Dominik Graňák, ktorý má na svojom konte už 166 duelov v národnom tíme.

"Vždy musíme rátať so zraneniami, našťastie, nie je to nič vážne. Napríklad Vlada Draveckého trápia triesla, ale príde medzi nás, no hrať asi nebude. Chcel som vidieť Christiána Jaroša, ale je to také zakliate, lebo už na tretiu akciu nemohol prísť. Záujem má, ale teraz je chorý. Dúfam, že nabudúce bude v poriadku," povedal tréner Cíger. Ten až do štvrtka nemôže rátať s triom hráčov Sparty Praha, ktorých v utorok večer čaká vo Švédsku finále Ligy majstrov.

Siy si zmerajú v Nitre

Slováci vo štvrtok 9. februára o 17.00 h nastúpia v prípravnom zápase v Nových Zámkoch proti olympijskému výberu Ruska, o deň neskôr o 18.00 h už v rámci spomenutého turnaja si s rovnakými súpermi zmerajú sily v Nitre a v sobotu 11. februára o 18.00 h ich čaká stretnutie proti Bielorusku alebo Švajčiarsku.

V Nitre v slovenskom tíme nemali chýbať skúsení hráči ako Michel Miklík, Ladislav Nagy, Tomáš Surový, Michal Sersen či Ivan Švarný. "Michel Miklík mal fantastickú formu, ale zabrzdilo ho zranenie. Verím, že čoskoro sa dá dokopy a bude pripravený zabojovať o majstrovstvá sveta. Zdravotné problémy boli proti aj v prípade Tomáša Surového. Jeho trápia slabiny, ale rovnako je to hráč, s ktorým počítame do záverečnej prípravy pred svetovým šampionátom. Ladislav Nagy otázku reprezentácie nehodil definitívne za hlavu. Momentálne sa cíti pred play-off viac potrebný pre košický tím a rodinu. Čo bude po sezóne, to sa uvidí neskôr. Obrancom Slovana Bratislava Michalovi Sersenovi s Ivanom Švarným sme dopriali oddych pred záverečnými bojmi o postup do play-off," povedal tréner Zdeno Cíger ešte pri zverejnení nominácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok