POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
7.2.2017 05:50

Oblačno až zamračené a miestami dážď so snehom alebo sneženie, na Zemplíne spočiatku aj dážď. Popoludní na západe zmenšenie oblačnosti. Ojedinele poľadovica, na východe miestami snehové jazyky. Denná teplota -1 až 4, na severe okolo -3 st. Prevažne severný vietor do 40, v nárazoch na východe miestami okolo 60 km/h.

Situácia:

Naše územie sa aj naďalej nachádza medzi tlakovou nížou so stredom nad Talianskom a Balkánom a mohutnou tlakovou výšou nad severnou Európou. Súčasne od severu do našej oblasti začína prúdiť chladný vzduch.

Predpoveď počasia:

Oblačno až zamračené. Miestami, najmä na východe, slabé sneženie, na Dolnom Zemplíne spočiatku aj dážď so snehom alebo dážď. Popoludní na západe zmenšovanie oblačnosti. Ráno ojedinele poľadovica. Na východe miestami snehové jazyky. Najvyššia denná teplota -1 až 4, na severe okolo -3 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -5 st. Prevažne severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), na východe miestami okolo 11 m/s (40 km/h) a v nárazoch do 20 m/s (70 km/h). V Banskobystrickom kraji miestami slabý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok: do 3, na Zemplíne do 6 mm / 1 až 6 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok