Ian Thorpe nezvládol kvalifikáciu a nebude štartovať na olympiáde

TA3
18.3.2012 13:34

Na 100 metrov voľným spôsobom skončil až 21. pričom do semifinále postúpilo16 najlepších.

Ian Thorpe nezvládol kvalifikáciu a nebude štartovať na olympiáde
SITA

Austrálsky plavec Ian Thorpe nevyužil poslednú príležitosť kvalifikovať sa na tohtoročné olympijské hry, ktorých dejiskom bude Londýn. Dvadsaťdeväťročný držiteľ piatich medailí spod piatich kruhov najprv neuspel na sobotňajších pretekoch 200 m voľným spôsobom v rámci národného šampionátu v Adelaide, v nedeľu nezvládol ani polovičnú trať.

Rodák zo Sydney musel skončiť na prvom či druhom mieste ak chcel pomýšľať na individuálnu miestenku, v prípade finišu do šiestej priečky by sa mohol zmestiť do štafetovej nominácie. "Thorpedo" však na stovke skončil už v semifinále.

Dvadsaťdeväťročný Thorpe sa vrátil k vrcholovému športu po päťročnej prestávke. "Niektorých ľudí som zrejme sklamal a tento môj neúspech v ich mysliach prekryje predošlé víťazstvá. Mňa to ale veľmi netrápi, vedel som, že idem do rizika, ale videl som v tom zmysel. Myslím si, že väčšina fanúšikov ma pochopí. Celkovo som rád, že som sa vrátil k súťaženiu, prináša mi to veľa radosti," povedal Thorpe a na otázku o svojej budúcnosti dodal: "Neúspech je obrovským motivátorom, hoci nie veľmi príjemným. Som presvedčený, že ma to nakopne k ešte tvrdšiemu tréningu. Ponúka sa príklad viacerých starších a stále aktívnych plavcov, preto nateraz nechcem nič vylučovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok