Nissan Qashqai s benzínovým motorom 1.3 TCe, adaptívny tempomat v Mercedese S a novinky Jeep

TA3
8.12.2018 18:35

Po modeloch značiek Renault a Mercedes sa nového benzínového agregátu 1.3 TCe dočkal aj Nissan Qashqai. Vyskúšal som si jeho najvýkonnejšiu verziu 118 kW/160 k v kombinácii s manuálnou aj 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DCT. Energický motor vdychuje crossoveru nový život.

Jeep uvádza pred koncom roka na náš trh tri modely, ktoré majú ťahať jeho predaje v roku 2019. Nový Jeep Renegade vylepšuje najmä techniku. Svetlá sú teraz plne LED-kové, interiér dostal nové materiály, infotainment a najpodstatnejšou zmenou sú nové motory - benzínový trojvalček a štvorvalec objemu 1,0 a 1,3 litra. Nový Jeep Cherokee je teraz krajší, a to v jeho prípade úplne stačí. Ale tiež dostal vylepšený interiér a nové asistenčné systémy. No a Jeep Wrangler, to je kapitola sama o sebe. S kvalitnejším a hodnotnejším interiérom sa posúva do novej dimenzie. Nový svet reprezentujú aj motory z Alfy Romeo Giulia, ktoré sú tichšie a úspornejšie a konečne sa dá s Wranglerom jazdiť so zapnutou štvorkolkou aj na diaľnici.

Na chvíľu sa ešte vrátime aj k testu Mercedesu triedy S. Vyskúšali sme si do akej miery je v praxi inteligentný adaptívny tempomat prepojený s navigáciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok